Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumím Vám, Ireno. My, co jsme to zažili, tomu rozumíme. Prožívala jsem to podobně, nejhorší byl ten šok a beznaděj... A strach o děti. Synek mi utíkal z domu dívat se na projíždějící kolonu transportérů, dcerka by la malinká. Díky za vzpomínku. R^[>-]

0 0
možnosti

U nás to začalo už 20.srpna. Před půlnocí se ulicí valily od Německa od hranic s kraválem na kočičích hlavách tanky. A v televizi zpívala Zagorka.

Zvláštní, jaké vzpomínky hlava skladuje.

Dík za blog!

0 0
možnosti
Foto

Vďaka, Irenka, že si aspoň niekto spomenul čo a ako to bolo pred takmer polstoročím. Ja som síce mala len 14, ale zážitky nezabudnuteľné. Maľovala som kriedou, tehlou na steny, cestu, potom aj vápnom na fasády, ono som vtedy mala z toho aj taký hurááá zážitok, ale zas som si uvedomovala, čo sa deje, netušila, že prečo? Trvalo pár dní, než mi došlo, že z našich najväčších priateľov sa stali najväčší nepriatelia, no ale ono som to časom zas prehodnocovala, lebo predsa len - nemať rád všetkých Rusov - to nejde. Milujem ruskú literatúru, hudbu - len tých vojakov a politikov až tak nie:-)

Ale to platí pre všetky krajiny na svete. Vojaci a politici mi nikdy neboli a asi ani nikdy nebudú sympatickí:-)

1 0
možnosti

Stejně je úžasné, kdy režim pro lidi - se sám, svou podstatou zcela znechutí ! Aby se lépe socialismus budoval - pozvou se tanky ! L.Brežněv, sice to amorální a ekonomicky neproasperující společenství prodloužil o 21 let - nicméně doslova zabil hřeb do rudé rakve. Ta symbolika vyvrcholila jeho pohřbem - ona temná žucha ! :-)

6 0
možnosti
Foto

R^ Ano, Miroslave. Ta žucha je nezapomenutelná. :-) Ostatně jako všechno. :-(

2 0
možnosti
Foto

Rok 68 pominu , zaujala mě jiná skutečnost. Jestli dobře chápu a počítám , prožila jste Ireno v budce / a divadelním okolí / cca půlstoletí.

No pane ! Já podobně dlouho dobu působím také v jednom oboru , prakticky v jedné firmě - i když se její název s dobou měnil. V dnešní době pro naše následovníky věc nepochopitelná. Dokonce snad i psychologové doporučují vždy po sedmi letech měnit zaměstnání . Možná i partnera ? Auto , ledničku či mobil ještě častěji !!

Inu , doba se stává hektickou. Naše la belle epoque byla jakási jiná , pomalejší , klidnější

Nebo je to už stařecký vzpomínkový optimismus ???

0 0
možnosti
Foto

:-)Otakare, žádný stařecký vzpomínkový optimismus. Ale R^. Nevím, jak vy, ale posledních cca deset let, když řeknu, jak jsem dlouho u divadla, se většinou setkávám se závistivými komentáři, se smutným konstatováním, to mně se nepodaří atd. Naši následovníci by většinou neměnili svá místa, ale bohužel, jak říkáte, doba je hektická. ;-O

0 0
možnosti

P70e38t76r 52B58u67r27i68a35n

20. 8. 2017 21:51

Moc hezké, karma.

4 0
možnosti
Foto

Mě, paní Ireno, jen udivuje, že ten tank byl ruský, ale vlajka sovětská.

1 6
možnosti
Foto

:-) Já vím, Jiří. Ale jinak jsme to napsat nemohla. Je to zvláštní. Napadli nás Rusáci! Nikdo neřekl Sověti. Ale ještě dneska slyším lidi kolem mě, jak se ptají, co se děje a odpovědi: Ten kluk dává před tank sovětskou vlajku! A jakmile jsem slyšela, ten kluk... věděla jsem, že je to brácha. Kluk, který dal před ruský tank sovětskou vlajku.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS