Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D70a66v70i51d 97V15l65k

18. 3. 2018 16:52

Soudruzi z Ústí už se zřejmě spolu se Zemanem naučili od Číňanů stabilizovat společnost Vám karma R^

3 0
možnosti
JR

J25a68n 93R93á82ž

18. 3. 2018 11:49

Jakékoliv srovnávání protestů v roce 1989 a dnes, co do důvodu, kulhá na obě nohy.

Tehdejší masové protesty požadovaly ukončení diktatury a obnovení občanských svobod. Dnes principy demokracie i občanské svobody jistí Ústava. Takže hysterické projevy o nějakém ohrožením demokracie, či hrozbě potlačování občanských svobod, se strany svolavatelů dnešních demonstrací, jsou spíše projevy frustrace s opakovaných volebních porážek, než skutečnou obavou z návratu nějaké formy diktatury.

4 0
možnosti
JS

Zkrátka protesty proti Babišovi a Zemanovi "demokraté" organizují jako účast v průvodech na 1.máje. Je tam jeden rozdíl. 1. máj byl den pracovního klidu.

3 1
možnosti
MS

Napsala jste třetí a čtvrté ročníky v tělocvičně. Víte to je ten diametrální rozdíl v tom vnímání, protože bych chtěl vidět, kdyby za vámi přiběhli dvanáctiletí studenti, nebo šli rovnou dávat růže na štíty.

Já jsem si také v březnu 2018 myslel, že dospělí nebudou takoví srabi, aby k prosazování svých politických cílů a názorů používali nezletilé a schovávali se za ně.

Jinak jsem samozřejmě rád za zletilé studenty, kteří mají zájem zapojit se do současného dění a nebojí se říct svůj názor.

2 0
možnosti
ED

Co jsou sem motány dvě rozdílné věci! Listopad v totáči je něco úplně jiného než březen ve svobodné společnosti se svobodnými volbami. Ty dojmy jsou z minulosti krásné, taky nějaké mám, ale teď by to chtělo přesný důvod - ne jen vystavovat stará hesla, jako na UJEP v UL: "Naše země nevzkvétá..." S tím teda nesouhlasím. A školní řád, je školní řád, ne? Tedy v době kdy nejde o žádnou revoluci, ale pouze o výkřiky zmanipulovaných a rádobyseprojevujících v pracovní či školní době jedinců.

5 6
možnosti
Foto

Jistěž březen 2018 je něco jiného-dnes jim naštěstí nehrozí, že je za projevení názoru někdo zmlátí obušky.

Listopad 89 byl o tom aby se ty obušky už používat nemohly a březen 2018 je o tom aby se jejich používání opět nezavedlo.

9 3
možnosti
Foto

Zdravím a za vzpomínku karmuji. Přece jen ale zároveň souhlasím s dvěma diskutéry, kterým se srovnání Listopadu 89 a současných protestů zdá poněkud nadnesené. Náhodou jsem byl zrovna na fb, když se mi tam nabídnul přímý přenos z piazzetty ND. Naivní protesty proti výsledkům demokratických voleb, naivní očekávání, že teď už se něco stane, když se nás tady sešlo tolik. Jedině bych osobně souhlasil s protestem proti mlátičce Ondráčkovi ve významné funkci, protože tahle rošáda nevzešla z voleb, ale ze zákulisních politických handlů. Jenže Ondráček už zatím sám odstoupil.

Každá generace by si ve svých plus mínus dvaceti ráda zažila svůj Woodstock, něco hodně revolučního. Každému se holt nepoštěstí žít ve Francii, kde jsou nějaké velké protivládní protesty častější, než jinde. Já měl ve své pubertě jediný adrenalin na burze s deskami, když nás občas honili policajti. Listopad přišel o deset let později, tak jsem si ho užil ještě docela "zamlada", včetně nádherně uvolněných devadesátek.

Dnešní studenty učí tu romantickou verzi, že celý Listopad byl dílem tehdejších studentů, tak by také rádi nechali svůj otisk v dějinách. Jenže tentokrát není společnost tak naštvaná, aby se nechala strhnout k větším protestům. Samozřejmě jen málokoho těší mít za premiéra estébáka, navíc stíhaného za dotační podvod, ale při pohledu na politickou scénu se nabízí skeptická otázka - co by vyřešily předčasné volby?

0 2
možnosti
Foto

před měsícem na Slovensku nikdo neředpokládal, že by mohly být nějaké zásadní protesty

1 0
možnosti
VF

Jen by mě zajímalo, kolik studentů by šlo demonstrovat, kdyby zameškané hodiny museli (např. v sobotu) nahradit.

6 3
možnosti
HV

No, mě je trochu záhadou, proč ty studetské demonstrace nezorganizovali tak, aby to výuku nijak nenarušilo-třeba začít v 15 hodin a bylo by po problémech s uvolňováním.

5 1
možnosti
VD

Karma, jen mě trochu děsí , že dva ze čtyřech diskutujících přede mnou tu analogii zjevně nepochopili.

5 1
možnosti
Foto

Za r. r. 89R^ Ovšem tehdy šlo o vše. O změnu systému i režimu. Lze to srovnat se současností?

11 1
možnosti
Foto

jistěže lze, teď jde o to změnu režimu nedopustit

2 5
možnosti
KB

K11a78r80e51l 82B30o49k

17. 3. 2018 23:04

Takovouto situaci znám ze svých zkušeností. Hezky jste to napsala. Karma.R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,27
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.