Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^nějaké hříšky mít musíme-já si ke kafíčku cigárko dám moc ráda-ale stát se otrokem kouření to je špatnéR^

0 0
možnosti

Moje mladší část dospělého života byla plná eskapád, ztřeštěností a vylomenin. Kouřit jsem začal ve 28 letech. Nebyl jsem vyloženě tradiční kuřák, třeba v práci mě nenapadlo si zapálit, ale při vydařeném konzumu jsem dokázal v hospůdce krabičku červenejch malborek spálit.

V mých 38 letech se nám se ženou narodil prvorozený syn Václav. Byl jsem u porodu (nervák) a ten večer jsem si řekl, přestanu kouřit. Chtěl jsem přestat. Nebylo to zrovna snadný. Kdykoliv si někdo poblíž zapálil, zavětřil jsem jak loveckej pes co cítí morkovou kost. Ale svědomí mi šeptalo: V den kdy se mi narodil zdravý potomek, jsem se vzdal cigaret. Nejsem pověrčivý, ale možná kdybych to chtěl vrátit a tu cigaretu si zapálil, ono by se Vaškovi něco mohlo stát.

Už přes tři roky nekouřím. Kouření mi nevadí. Do hospůdky na pivo si občas zajdu. Člověk může mít menší neřest. Před zákazem kouření a před EET bylo v hospodách víc lidí.

0 0
možnosti

:-)......KOuřím od patnácti, jak jsem se dostal z dohledu rodičů,(nekuřáků), po prvé jsem si u rodičů dovolil zapálit ve 23 letech. Alkohol příležitostně, dnes pravidelně, jako lék, ale denně. Mám už svoje oddžito, život se mi moc líbí a v žádném případě nebudu na konci života měnit to, co mi vyhovuje.

Víte, kolik už mých známých podstatně mladších umřelo na rakovinu plic, aniž by si dali jednoho šluka z cíga? Dost.

V životě máte buď štěstí, nebo smůlu. Já mám asi štěstí.....moc!

Pokud se týká statistiky, které nás přesvědčují, že protikuřáckým zákonem se národ zázračně uzdravuje....je to nesmysl. To každého umrlého pitvají a zkoumají u pozůstalých, jestli kouřil? Jak dlouho, kolik denně? Čili....statistika pro ty, kteří nepřemýšlí! R^R^R^

2 0
možnosti

Pokud statistiky nelžou v tom, že za období od zákazu kouření v restauracích ubylo případů infarktů a kardiovaskulárních onemocnění, je logické vyvozovat, že to nejspíš bude vlivem tohoto opatření, protože nic jiného se za tu dobu nezměnilo. :-)

0 1
možnosti
Foto

Jsem nekuřák, právo kouřit nijak nezpochybňuji, každý si se svým tělem může nakládat, jak je mu libo. Jsem dost tolerantní. Jen se občas musím pousmát, když jedu výtahem s kolegyněmi, které zrovna venku daly svoji "kouřovou", jak smrdí. Udivuje mě, že kouří venku, a přesto se ten kouř natáhne do jejich oblečení a ony jdou s tím "závojem" smradu z cigaret celou budovou a chodbou a přinesou si ho až do kanceláře. Ale opět říkám: jsem tolerantní, mě to smrdí, jim to může vonět.

2 0
možnosti

Paní Ireno,je to přesně jak jste popsala v závěru. Manžel měl problémy s alkoholem a k tomu byl schopen vykouřit víc jak krabičku cigaret. Když se rozhodl, že skoncuje s pitím, tak si řekl že to vezme zgruntu a skoncuje i s kouřením. Když se s tím svěřil odborníkovi, ke kterému pravidelně docházel, tak ten mu to doslova rozmluvil. Skutečně mu tehdy řekl, vážený pane vyberte si "jedno nebo druhé", co vás víc tíží? manžel se rozhodl ukočírovat pití a kouří dodnes, mimochodem už přes 40 let, vloni byl na RTG plic, v rámci preventivní prohlídky. A hádejte jak to dopadlo? zdravý jako rybka.....;-D

1 0
možnosti

Protože jsem dostal výchovný gen, vytrvalosti a houževnatosti - kouřím rovněž dále ! Nedpodléhám povahám nekuřáků, kteří nemají dostatek vůle, aby své tabakistické dovednosti řádně rozvinuli ! Jde o slabochy, kteří zřejmě ani neshédli Kytici v Semaforu. Tam bylo jasně řečeno = Kouřím na vzdory větrům - Kouřím na vzdory bouřím. A ti, kteří tomu dosud nenavykli - nemají žádný ideál ! A proto kouřím ... opakuje se, carára ... (premiéra v roce 1972) :-)

0 0
možnosti

Zákaz reklamy na tabákové výrobky, ani odporné obrázky na krabičkách, které jsou z části podvrh fotek lidí po fyzickém úrazu (probodnuté plíce), či se syfilidou (rozšklebená noha), anebo dokonce nekuřáků z Ostravska (fotka černých plic), nezmenšil počet kuřáků ani o píď. Ba naopak se věk prvních kuřáků snížil ze 14 let na dvanáct let a zastoupení žen zvýšilo. Je na čase říct, že tažení antikuřáků tímto směrem je prolhané a stálo to společnost miliardy korun. Dokud se nebudeme bavit do očí jako rovný s rovným, jsou všechny tyto polemiky jen pouhé kecy na jednu branku.

Vám karma za oživení tématu.

5 1
možnosti
Foto

R^;-) Ale jo. Kuřák sem a kuřák budu, kuřák zůstanu. A naposled si zakouřím v krematoriu. FaktR^;-)

4 0
možnosti

Každý je svého štěstí strůjcem....;-D

4 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Petře. Je to závislost. Snad ten blog nevypadá, že propaguju kouření, proboha?! To bych nerada.:-(

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS