Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Pokud stojí česká kultura na různých benefitech oblíbených nekulturníků pak je česká kultura v pytli.

0 0
možnosti
Foto

Pokud česká kultura stojí a padá na ministrovi, pak opravdu prohrála, ale současné dění s tím nemá nic společného, protože od kdy kultura potřebuje ministra?

3 0
možnosti
ZD

Perfektní úvaha. Teď to v podobném duchu píši panu Vracovskému. Co je to prohra kultury - nevím. Zjevně se hraje nějaká hra a jména poletující v mediálním prostoru jsou jen pěšáci na šachovnici. Proto jsou závěry uváděné v komentovaném článku nepříhodné situaci.

1 0
možnosti
KT

Je potěšitelné kolik lidí pracuje zadarmo a rádo, jak vidno z diskuse, škoda, že jsem se za své dlouholeté praxe s žádným z těch soudruhů nesetkala. Všichni by mohli dělat kurátory výstav, na to není nic potřeba, ani studia, ani znalosti, to by každý z nic zvládl levou nohou.

Ostatně mohou se přihlásit, chystá se velká výstava, pořadatel rád ušetří.

1 1
možnosti
JF

Kurátor je něčím vyjímečným od ostatních občanů. Bez výstavy se dá žít, ale bez elektřiny nemůže být výstava.

0 0
možnosti
KV

nevim, koho preferujete. Stanek mel toho Fajta vyhodit uz davno. Vite, proc Zeman nechtel a nechce jmenovat za profesora? Cekam na diskusi. Pak Vam to napisu. Ty kulturni celebrity vedi, jak Fajt hospodari? To, ze je odbornik na kulturu, jeste neznamena, ze nemuze byt chamtivy az hruza. Ovsem M. Šmardu by mohl jmenovat jen idiot a to Zeman opravdu neni. Je clen party kolem Hamacka, tak se mu prideli dobre placena funkce, ze to je trouba, na tom prece nezalezi, je to prece "politik".

Nevim, jak se Vam podarilo sepsat 33 knih, asi to budou veledila

2 0
možnosti
ZD

Autorka - podle mne - se tentokrát jen netrefila. Jinak její rozhlasové pořady a ostatní stojí rozhodně za pozornost. Diskutujte - neodsuzujte tak příkře.

1 0
možnosti
ZB

Co to je za článek? Tedy vyjma toho, že autorka přímo koe do pana prezidenta. Antikarma! RvRv

1 0
možnosti
FN

Kultura prohrála už dávno

Jak jinak si vysvětlit, že představitelé kultury tak zběsile bránili člověka, který se na kultuře obohacoval? Právě představitelé kultury dovedli tuto divadelní hru do frašky, tedy do okamžiku, kdy předali žezlo svého boje o Fajta, politikům.

Jak si vysvětlit, že zcela správný a jediný postup, který ministr odvoláním Fajta zvolil, tak ležel v krku bojovníkům za pravdu? Jejich seznam zde: https://www.nekulturniministr.cz/

Jak je možné, že nikdo nezjišťuje, proč Zeman nechce na post ministra kultury Šmardu, který s kulturou nemá nic společného? V této zemi je prostě dobře kopat do Zemana, bez ohledu na to, jak třísky lítají.

9 0
možnosti
ZD

Bohužel v tom máte pravdu a autorka se jen - podle mne omylem - svezla na probíhající vlně o které píšete.

1 0
možnosti
FS

Nechápu, proč se tady diskutuje o kultuře. Tady jde o jasnou snahu využít mezer v ústavě, která nepočítala s podivným až s pomstychtivým jednáním přímo voleného prezidenta. Tady jde o pokus zavést prezidentský systém putinského typu!!A kulturu, tu nechte být, ta se vyvíjí v široké vrstvě národa a pokud se nekorumpuje dotacemi a granty, tak se z toho dostane sama. Ale granty směrované k těm, kteří lezou před politiky po kolenou či "jim lezou přímo někam" jí škodí, i když ve srovnání s dotacemi Agrofertu a jiným ekonomickým subjektům to jsou jen drobty.

1 4
možnosti
JS

diskutuje se o kultuře, protože blogerka o ní píše, až bude psát o obcházení ústavy prezidentem, tak se bude diskutovat o tom, to jen vy taháte sem něco, o čem blog není, jen abyste zaplevelil diskuzi.Rv

7 0
možnosti
ZD

Tentokrát se Vám to nějak vymklo z rukou. Ve shodě s jinými se mi zdá, že se tady hraje přetlačovaná s úplně jinými důvody o kterých se nemluví a lidem se nechává prostor k "lidové tvořivosti". Proč myslíte, že je třeba tolika jednání a o čem se na těch jednáních jedná? Sedí proti sobě a jeden říká chci a druhý nee? Navíc všichni ochotně na jednání docházejí. Politik, který by řekl své stanovisko a nebylo tam ještě něco k jednání by na taková setkání nepotřeboval chodit. Nedopusťte, aby zákulisní jednání politiků cloumalo s Vašim majestátem. Vaše doména je přeci kdekoliv jinde než v politických komentářích. Mezilidské vztahy - tam jste doma. Politika je všechno jiné jen ne mezilidské vztahy. Hezký večer.

2 0
možnosti
Foto

Takhle to dopadá, když někdo kývne na "přemluv bábu, dědka", paní Fuchsová.

Pořád jenom jaksi všichni zapomínají, že za minulého režimu kulturu ŠTĚDŘE platil stát ze svého, tedy z našich daní. Stát byl prostě producentem. A logcky chtěl za své peníze dostat hodnoty (ideologické, etické, morální), které si platil a které propagoval.

Dnes hodnoty nejsou.

Nicméně vám neméně producenti také do všeho kafrají. A když se producent rozhodne, že princeznu bude hrát ta a ta, tak s tím režisér nic nezmůže - maximálně ho producent vyhodí.

To jenom napovědky, osvětovači a kulisáci jsou v tomto směru nezávislí. ;-)

7 0
možnosti
JR

J42a79n 10R79á88ž

13. 7. 2019 17:48

Opravdová kultura se o svoji budoucnost bát nemusí. Ale ta část "kultury" přisátá na cecík státu, bez kterého by umřela hlady, se bát musí. Co kdyby na ministerstvo přišel někdo racionálně uvažující, kdo by nepodléhal "kulturní lobby" a začal dělat inventuru, která by ukázala o co by se stát měl starat jako o své kulturní dědictví a o co se má "kultura" starat samosprávně.

Přiznám se, že už to pomyšlení na obrovský řev" potrefených hus", který by vyvolala taková inventura, ve mně vyvolává velký pobavený smích.

12 0
možnosti
ZD

To Vám dávám za pravdu. V kultuře je ještě hodně zažraný minulý systém. Objeví se jeden úředník, který postupuje podle zákonů a pravidel a "napáchá nepředstavitelnou škodu" v umělecké branži. Národní kultura se ocitá v ohrožení a aby to nebylo jen tak samo od sebe, tak je taky ohrožena demokracie a naše těžce vybojované svobody!

4 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 27,25
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.