Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J65a84n 94J47a27n63u96š40k12a

13. 1. 2021 22:17

Vy muzete, jini nemuzou?

1 0
možnosti
VV

No vidite, a jisty bloger zde dnes v 10:30 napsal ze za normalizace se citil svobodneji nez dnes.

0 0
možnosti
Foto

K diskusi: Nejsem nepřítelem symbolů použitých v jiných souvislostech, metafor, příměrů, alegorií atd. Jen smysl pro míru někdy chybí, což může vést k použití přepjatých prostředků.

A protože tématem je svoboda, je smutné, že se o ni tolik lidí zajímá až s covidem. Je to silné únikové téma, chápu.

3 0
možnosti
KT

V roce 68 jste si jako symbol nesvobody připnula židovskou hvězdu a posléze vstoupila do KSČ. Divné myšlení.

6 2
možnosti
EH

Ani v roce 1968 se člověk nemohl doopravdy cítit jako žid nosící žlutou hvězdu. Pořád mohl využívat všechny služby, nebyl občan druhé kategorie odsouzený ke konečnému řešení.

Takže chápu, že se někdo v roce 2021 cítí jako někdo v roce 1968. Nicméně ti s nápisem "Neočkovaný" ze sebe dělají oběti v době, kdy nikdo žádnou persekuci neočkovaných nevyhlásil. Což je poněkud trapné.

8 2
možnosti
Foto

mám s osmašedesátým trochu dilema a není u mne ten palec za to v tom článku tak úplně jednoduše přidaný. Ale po širším zvážení - našich odžitých padesátých let, mrtvých v ulicích, tanky, budoucnost, kdy si lidi raději brali životy, když ho z nch nevymlátili u výslechu... chápu ten důvod sic se zaváháním, ale i vzhledem k celému textu a opravdovějšímu prožití nějak opravdu smířlivěji než tu dnešní zpovykanost.

3 0
možnosti
MS

Přesně. Ta podobnost s dneškem je více, než zjevná. Všude jsou tanky s namalovaným bílým pruhem. Hned první den vládního opatření na jaře 2020 docházelo v Praze ke střelbě a popravám civilistů.R^

0 2
možnosti
Foto

Poděkování ode mě. A po přečtení diskuse doplňuji: také ode mě.

0 0
možnosti
LV

Vás babička s maminkou vychovávaly a žlutou hvězdu jste si připnula. Protože, jak sama říkáte, jste "si připadala stejně jako Židé v době holokaustu. Nesvobodně. Bez budoucnosti. Bez důstojnosti. Ale s trochou naděje, že se svoboda vrátí."

Zdroj: https://fuchsova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763764

Proč Vy jste hvězdu připnout mohla, na znamení toho, co uvnitř cítíte, a jiným to odpíráte?

9 3
možnosti
PV

P91a89v84e36l 69V24é46b50r

13. 1. 2021 15:51

Protože Klaus...

0 0
možnosti
PV

P50a17v84e14l 90V34é69b65r

13. 1. 2021 7:31

Nechápu tu hysterii. Tím, že si někdo připíchl žlutý odznak ve tvaru Davidovy hvězdy a nápise, že není očkovaný, se nedopustil nějakého znevažování faktu, že takto nacisté stigmatizovali Židy a nic nezneuctili, protože se nejedná o nic posvátného. Kdybyste se jen trochu zamysleli, tak byste i mohli přijít na to, že tím řekli "bylo to tehdy svinstvo a vy se pokoušíte o něco na stejný způsob".

Ale já vlastně tu hysterii chápu. Bylo potřeba znevážit Klause a jak s tím někdo začal, nikdo se neodvážil odporovat. Tak tedy, prosím, já odporuji.

10 7
možnosti
MS

Ano já také nechápu tu hysterii, proč má někdo potřebu si připnout hvězdu, aby upozornil na situaci, která nikdy nenastane, protože očkování je dobrovolné.

Hlavně, že odpůrci vyžadují od vlády přesnou komunikaci a přesné informace. K čemu by odpůrcům byly, když s nimi neumí pracovat?

Ústavní právník v rozhovoru přesně vysvětlil proč nemůže dojít k zákazu vstupu neočkovaných, pokud je očkování dobrovolné.

https://www.lidovky.cz/domov/zakazy-pro-neockovane-lidi-je-to-diskriminace-vakcina-proti-covidu-neni-povinna-rika-pravnik-gerloch.A210104_185606_ln_domov_rkj

3 2
možnosti
Foto

R^ jakkoli se nejde radovat, když někdo vyletí na základě přehodnocení věci šéfem ze svého zaměstnání, mám dojem, že je načase jednu věc konečně začít poopravovat. Mantru vkládanou si z úst Voltaira- no on to neřekl- jak si sice myslí své, ale že se bude bít za to, abych si já mohl říkat tu pravdu svoji. Tohle je přesně ten případ, kdy je načase ukázat, že se někdo má a umí bít i za to, že některé "pravdy" někdo říkat zkrátka nebude... Neskutečné veřejné přiznání se k tomu, jak jsou mi vesměs osudy těch, o nichž píšete, jen písmeny v učebnici a v životě jsem si nedal tu práci se tím hlouběji probolet. A jako ostuda si v nehorázném srovnání tu hvězdu připnu.

3 2
možnosti
LV

Kdo a které pravdy "někdo prostě říkat nebude"?

Četla jste to po sobě?

2 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,38
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.