Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U Leo expresu a Regiojetu podobný problém není, protože cestující si vždy kupuje jízdenku na konkrétní místo ve vagonu. U Českých drah to označení místenkových míst v rychlících funguje asi jen u objednávek, které byly uskutečněny v předstihu přes e-shop. Když si někdo koupí místenku u okýnka těsně před odjezdem, nelze čekat, že se ta informace dostane včas k průvodčímu. Jinak ta agitátorka proti očkování by zasloužila pár facek. Ať se sama rozhodne jak chce, ale ať neblbne ostatním hlavu.

2 1
možnosti
HV

H15o11n58z34a 27V30r70á14n73a

21. 8. 2021 12:01

Ano máte pravdu. Pokud je místenka koupená do určitého času před odjezdem z výchozí stanice bývá sedadlo označeno odkud-kam je místenka koupená. Po vypravení vlaku koupené místenky jsou označeny jako expresní rezervace. Tedy (jak jsem psal níže) je možno si na takové místo sednout, ale je tu možnost, že někdo přijde s místenkou na to místo. Nicméně necituji tu přepravní řád ČD, jen popisuji vlastní zkušenost.

1 0
možnosti
Foto

Agitátorka by opravdu zasloužila pár facek. Být to v Kolíně, určitě bych ji znala podle vidění, pár facek bych jí sice nedala, ale ať neblbne hlavu dětem, to bych jí určitě řekla. Tím, co jim říkala, jsem byla zaskočená. Bohudík nemám ve svém okolí NIKOHO, kdo by byl jako ona, ale doufám, po tomto setkání, že na příští setkání s "agitátory" budu připravená.R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 27,10
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.