Irena Fuchsová

Pozor na to! Národ je rozdělený na dvě půlky!

27. 01. 2018 22:23:48
To bylo slyšet před volbami i po volbách. Že bychom si měli dát pozor, že se město vzdaluje od vesnice, že jsou lidé rozdělení a nejednotní!

"Jsme zemí dvojího lidu," řekl po volbách například Petr Pithart, bývalý předseda senátu. "Lidé z velkoměst by ten výsledek měli vzít jako varování."

Co je na tom špatného, že jsme si ve volbách vybrali svého favorita? Volby jsou přece od toho, aby lidé vyjádřili svůj názor! Kdyby všichni měli stejný názor, nemusely by volby být.

Připadá mi to, jakoby nás někdo chtěl narvat do škatulky rozhádaného národa, kde doutnají vášně, které mohou skončit katastrofou. Jakoby někdo chtěl, abychom se na ulicích rvali za své kandidáty a teď, po volbách, se rozdělili na Zemanovce a Drahošovce a živili v sobě nenávist, pohrdání a zlobu.

Ale tak to není. Prostě jsme volili tak, jak jsme volili. Vybírali jsme si mezi dvěma kandidáty.

Profesor Jiří Drahoš po volbách řekl, že jsme sice nezvítězili, ale zároveň jsme neprohráli. A že rozhodně nemíní ze světa politiky odejít. Jdeme dál, řekl. A to je dobře.

Prezident Miloš Zeman po volbách, na tiskové konferenci, řekl redaktorovi ČT1, který mu položil první otázku, že mluví jako mutant a aby mluvil nahlas. Novinář nemluvil jako mutant, ale měl špatně nastavený mikrofon, což během několika vteřin napravil.

Novinářce z Respektu, která mu položila druhou otázku, zda udělá změny mezi svými nejbližšími spolupracovníky na Hradě, odpověděl velmi ironicky a vlastně neodpověděl.

A ve štábu prezidenta Miloše Zemana byla i rvačka.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/v-zemanove-stabu-napadli-novinare-padaly-udery-pesti-vubec-m/r~fd95cd6a038d11e886cf0cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-static&utm_term=position-1

Autor: Irena Fuchsová | karma: 29.45 | přečteno: 2621 ×
Poslední články autora