Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Karma za ten zdravý přístup. Ještě se na světě najde někdo, kdo podporuje normální, zdravou soutěž a nesnaží se zmrzačit každého, kdo má o trošku delší nohy než ostatní, aby neběhal rychleji.

1 2
možnosti
PN

Tohle stvoření je kolínská zastupitelka ? ! Stydím se, že jsem z Kolína. ;-(

2 2
možnosti
JB

Nestyďte se, vždyť takoví jako Vy, jsou solí země.

0 0
možnosti
PM

P25e88t63r 38M36a16r37e53š

9. 3. 2013 5:47

Tohle klasika, co znamená "pravda a láaskaů. Autorka blogu je živeda z daní  (podívejte se, jaké má zaměstnání) čaského živnostníka a ho chce zničit a naopak podporuje přistěhovalce (co žádné daně neplatí).... chápete to někdo? Příště nevolit!!!![>-][>-]

5 3
možnosti
Foto

Naprosto jste mě Vy dva co se do mě strefujete nepochopili. Pouze poukazuji na to, že pokud existuje poptávka po nějaké službě. Například otevřený obchod celou noc , pak správný podnikatel tuto poptávku uspokojí . Argumenty o mamimkách pracujícíh od nevidím do nevidím jsou naprosto liché, nikdo je s pistolí u hlavy nenutí pracovat. Pokud si ale chtějí vydělat a na jinou práci nemají kvalifikaci, pak těžko si stěžovat. naopak si myslím, že jsou rády že práci mají . To samé můj příklad s kadeřnicí . Ano dělá mi hlavu v 10 večer, protože má malé děti a přijde až je uloží a hlídá je táta, takže spokojenost opět na obou stranách . Pokud poptávku po nadstandartních službách u nás dokáží uspokojit pouze jiné národnosti, pak je chyba u českého člověka, chce se mi říct líného a ne v tom, kdo se požadavku přizpůsobí a třeba si to nechá i zaplatit. Ohledně drog apod, děláte jako kdyby češi byli svatí. Domnívám se že například aféru s mrtvými a slepými, kvůli pančovanému alkoholu má na svědomí právě čech.

6 4
možnosti
JS

J74a96n 34S12o65u18k80u44p

8. 3. 2013 21:24

NIkdo nedělá, jakoby byli Češi svatí, ale poměr špíny, vechslu, fetu atd. je u této komunity nepoměrně větší. Ten zbytek, s tou poptávkou, to je trochu vycucané z prstu, ale ok.

3 2
možnosti
MM

Je jednoduché, být nad vodou, když mi celej národ vlastnící rádio, platí službu, o kterou  třeba ani nestojí (ČRo).

4 1
možnosti
PM

P21e90t34r 47M42a67r58e78š

7. 3. 2013 14:01

Nejlepší bude, když Kolíňáci tuhle soudružku (hlasatelku pravdy a lásky) příště již nikam nezvolí a  bude od ní pokoj:-) a zvolí se někoho, kdo bude zastupovat jejich skutečné zájmy, žádné pseudo "dobrolidi", co jim z KOlína chtějí udělat zdivočelou Azii[>-][>-][>-]R^

8 8
možnosti
PN

Pokusíme se to..

3 1
možnosti
TK

Termiti jsou taky pracovití. To ale neznamená, že by je majitel dřevostavby měl chtít u sebe doma. Může sice jejich pracovitost nadšeně pozorovat, jenže oni mu zatím za zády rozežírají barák. :-P

Jen dukát může nadšeně poskakovat nad Vietnamci, kteří daňovými a celními podvody zlikvidovali malé české podnikatele a okrádají náš stát. Jen 5% Vietnamských prodejců platí DPH..

Zjevně netoužíte po ničem jiném, než nakupovat ty jejich šunty a se stát ve vlastním státě menšinou.:-/

10 10
možnosti
PV

P59e93t20r 31V96l90c64e50k

7. 3. 2013 19:56

generace prodávajících rodičů pomaličku střídá generace jejich dětí, ty se s vou houževnatostí prosadí v různorodých oblastech...........co potom na jejich adresu stvoříte, to bude zajímavé počteníčko........

5 2
možnosti
KJP

Myslím,že jsme si zadělali na velký problém. Po neorganicky vzniklé romské menšině jsme si importovali menšinu další. Tyto menšiny nesplývají s původním obyvatelstvem, ale tvoří uzavřené ostrovy. Faktem je, že jsme nejméně po dobu 40 let žili v uzavřené společnosti, a že tím pádem zvláště mladší generace na osoby jiných národností není zvyklá. V průběhu padesátých let tady ale přežívala celá řada jiných národností. Jejich potomci prakticky zcela splynuli s původní populací a naši společnost v mnohém obohatili. Stačí se podívat do telefonního seznamu. Žijí mezi námi potomci mongolských nájezdníků i napoleonovy armády, těch českých blonďáků - seveřanů také není tak málo.

Bohužel jak romská tak vietnamská komunita jsou uzavřené. Soužití s nimi způsobuje a bude způsobovat problémy. Chtělo by to včas řešit mohutnými investicemi do jejich vzdělání, především do nejmladší generace. Za zvážení by stála i všestranná podpora emigrace. Naopak imigrace je samozřejmě přínosem, ale měla by být proporcionální z různých států.

Já vietnamce mám rád, a rád u nich nakupuji. Téměř všechen textil, zato boty nikdy. Potravinářské večerky mají předražené. Navíc kamkoliv jsem v minulosti jezdíval na dovolenou všude jsem velice rád prošmejdil i ty nejmenší obchůdky a vždycky jsem si domů přivezl něco z čeho jsem měl i po letech radost a dobře jsem si vždy pamatoval odkud ten který kousek je. V posledních letech ale i největší obchod na hlavním náměstí v menších městech ovládli vietnamci. Potraviny tam dnes už vůbec nejsou levnější, mnohdy naopak. Co se týče textilu tak v každém stánku i kamenné prodejně mají úplně stejné zboží. Jedete na opačný konec republiky a najdete tam jen jedno a totéž.

Co se týče restaurací všimli jste si že základní cena pokrmu s masem je prakticky všude monopolních 69 Kč, a nikdy na misce nenajdete toho masa 100 g. Když chci ušetřit musím jít do české hospody. Musím hodně hledat, zvláště v neznámém městě, ale nacházím a ušetřím zpravidla tak kolem deseti Kč.

6 2
možnosti
KJP

Samozřejmě, že imigraci pocházející z potencionálně teroristických etnik, ani z Afriky bych nijak zvlášť nedoporučoval, ani nepodporoval.

1 1
možnosti
FF

Dost dobrá čtenost, mami. Gratuluji. R^ Jen tak dál.

F.F.

4 9
možnosti
TK

Nejsem si jistý, zda si paní zastupitelka plně uvědomuje, že vlastně chce, aby se čeští podnikatelé i zaměstnanci přizpůsobili lidem, keří jsou ze své země zvyklí na otrockou práci za pár korun na den. Často jsou pak nuceni v ní pokračovat pod nátlakem asijského gangu i zde.

.

Pokud by se jednalo o Čechy, považovali by jsme je nejspíše za sektu a vhledem k obrovskému množství ilegálních aktivit (stali se největšími pěstiteli a prodejci marihuany u nás, prakticky každých pár dní je objevena nějaká jejich pěstírna marihuany, nelegální stáčírna alkoholu s falešnými kolky, balírna, či pašované cigarety opět s falešnými kolky, podvodnný dovoz zboží a vyhýbání se placení cla a daní..) 

by tato sekta by byla zřejmě velmi brzy řešena orgány činnými v trestním řízení a rozprášena.

Ne však u nás, nám je bude paní zastupitelka ještě dávat za vzor. 8-o

12 8
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,90
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.