Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Jinak ten , kdo u Vietnamců kupuje:

1. Potraviny. (To vám nezáleží na zdraví vašem, ani vaší rodiny?)

2. Elektroniku na 230 V. Žádná nemá atest. Zjevně ji vyrábili lidé, kteří o bezpečnosti nemají ani ponětí.

3. Plastové nádobí, z kterého se jí.

nemá všech pět pohromadě.

A pokud sedí v zastupitelstvu člověk, který tyto věci nejen kupuje, ale dokonce podobný styl "podnikání"  veřejně adoruje.. Je to jen další důkaz toho, v jak zoufalém stavu je naše zastupitelská demokracie.:-/

11 13
možnosti
Foto

na otazku c 1 ano kupuji, protoze mi na rodine zalezi.Maso u reznika, chleba v pekarne a ovoce, zeleninu a ryzi vzdy u vietnamcu

9 4
možnosti
EK

u Vietnamců nenakupuji, protože v místních vietnamských obchodech je jen šunt a brak. je jich po městě dost a pořád jsou prázdné.

zajímavé je, že se jako jediné pořád drží, i když nemají zákazníky. české obchůdky vzniknou a vzápětí zmizí. čímpak to?

zrovna dneska jsem si říkala, že to musí být pračky peněz z pěstíren marijány, jinak si to neumím představit.

11 10
možnosti
KB

Jedna věc je mít názor a druhá vědomě lhát. Prostě lžete. U nás na vsi je "český obchůdek" kde v 8,30 už nemá pěčivo, apod. tak jezdím do vedlejší vesnice k vietnamcům a v pohodě.

10 2
možnosti
TK

Je velmi smutné, že něco tak krátkozrakého napíše žena vašich zkušeností a ještě k tomu zastupitelka. To opravdu nechápete souvislosti?

Zjevně vám velmi lebedí jejich "úsměv" a okázalá úslužnost. "Sluší pani, sluší, to být kwalita z Polska.." Tak si od nich vyžádejte doklady k původu zboží. A pracovní smlouvy jejich zaměstnanců.. "Prominte, ja nerozumět, ja nemluvit cesky.."

Předpokládám, že víte, že jejich úškleb, který považujete za úsměv nemá významově s úsměvem evropana téměř nic společného. Ale co na tom, že? Lepší iluze, než nic. No řekněte, kdo jiný se bude tak hezky a úslužně chovat k ženě, které už není dvacet..

Máte dceru? Chcete aby vaše dcera byla zaměstnaná (bez smlouvy samozřejmě) u této vietnamské prodavačky a pracovala tam za pár stovek 14 hodin denně? Sousedka takto pracuje ve vietnamském textilu, dostane každý den stovku na ruku + sociálku od státu.

Tak tomuto "poctivý" podnikatel skutečně nemá šanci konkurovat. To pak krachuje a světe div se, na paní zastupitelku se ani neusmívá!

Milá paní, tito lidé přišli ze země, kde si ženy vydělají často jen 4 Kč za hodinu. Jsou prakticky zvyklí na otrokářský pracovní režim. Co byste chtěla? Dovezete milion Vietnamců a české "líné" zaměstnance zahrnete buldozerem do díry? Nebo naopak chcete, aby se jim čeští zaměstnanci přizpůsobili a naučili se makat 14 hodin denně za 4 Kč na hodinu? A ještě navrch ten asijský úsměv? V tom případě zase já navrhuji importovat naše zastupitele z nějaké země, kde se nekrade. Pak je tu samozřejmě další věc. Vietnamci, co se už narodili u nás. Pro ty je největším strašákem, že by měli ohýbat hřbet jako jejich rodiče. Takže usilovně pracují na svém vzdělání, aby za 20 let před nimi ohýbaly hřbet naše děti. Tady se jim samozřejmě hodí, že jiní troubové platí daně a mohou tak využívat naše školství.

11 8
možnosti
JH

J46a74n 90H76l92e60d10í25k

3. 3. 2013 16:40

i mezi Němci se našli v době války hodní lidé a pomohli, tak i mezi pěstiteli marihuany, výrobci falešnývh bolsů a Camelek se najdou přívětiví Vietnamci, je jich však menšina. V Rakousku, Německu-- by licenci nikdy nedostali !!

6 3
možnosti
JSS

Nejen Vietnamci, Číňani, Turci a jiní další. Jsou pracovití, přemýšliví a vyčuraní. A my většinou už línější. Jen málokdo by si nechal takoví ve vlastní zemi kšeftařit !

10 5
možnosti
Foto

Hlavně, že ve vlastní zemi zvládáte jazyk...

6 5
možnosti
Foto

Každý blog mě zatím vždycky překvapil. Někdy čekám obrovský zájem a díru do Země - a ono skoro nic.

A jindy, jako včera, dám blog spíše pro vaše pobavení, na začátku popíšu, co se mi stalo v pátek ráno - a vida - úžasná diskuse!:-P;-)V;-(:-([>-]:-) ;-ORv;-D;-€ Z té mám větší radost než z karmy nebo z počtu čtenářů.  

:-)Příjemnou neděli vám všem přeju! Nezapojuju se do diskuse, protože v tomto případě mám jasno. A poslechněte si tu vietnamskou písničku! To je jas a slunce a jaro a radost! Fakt! A jestli se vám za týden, v neděli 10.3. bude chtít poslouchat v posteli rozhlas ;-)- budu od 05. do 08. vysílat na ČRo2! :-)

6 9
možnosti
PM

P18e45t38r 30M75a80r74e55š

9. 3. 2013 6:01

Mě jen fascinuje jedna věc. Vy evidentně celej život žijete na úkor českých podnikatelů, kteří platí daně... viz Vaše zaměstnání a ještě je pomlouváte a chválíte Vietnamce, co žádné daně neplatí, naše města zaplavili drogama a padělkama... tomu říkám teda mít "rozum". ale ono se Vám to jednou všechno vrátí, to mi věřte a budete se divit;-D;-D[>-]

1 0
možnosti
JH

J96i15ř20í 49H81o35l69ý

3. 3. 2013 13:44

Mám radši partu pracujících vietnamců než partu také "pracujících" cikánů.

16 0
možnosti
HH

A na čem pracují na marjánce nebo na perníku?;-D

1 7
možnosti
PS

Jen fanatik plati dobrovolne dane. Podnikam uz hodne dlouho, pokud dane zaplatit nemusim - nezaplatim. Delaji to tak vsichni. Znam par lidi, kteri tvrdi opak, ale jde vetsinou pouze o pozu a nebo o zmineny fanatismus - povedene vymyti mozku. Ano Vietnamci jsou nejspis odvaznejsi a jsou ochotneji se ostreji postavit proti kalouskovym vymahacum vypalneho, za to jim osobne drzim palce. Protoze nepritel meho nepritele, pokud neni mym pritelem, pak je alespon spojencem.

8 13
možnosti
TK

"Jen fanatik plati dobrovolne dane."

Skoro jako bych slyšel Dežu z Cejlu. "By som musel byť hlupy, aby som nekradol.."

Oba máte své lidsky pochopitelné důvody, ale v zásadě se chováte stejně..:-/

Takto bude ČR navždy necivilizovanou žumpou.

14 7
možnosti
RS

Bohužel většina lidí spojuje sympatie s Vietnamci k zavírání oči nad tím, že nedodržují pravidla, která tu platí. Včetně autorky tohoto článku. Pronajímal jsem obchod, a jen 1 z 12 Vietnamců, kteří se na něj přišli podívat, věděli, co to je DPH. Přičemž jeden se chválil, že má 8 obchodů, další že má 3 obchody. Jak je možné, že neplatí DPH, ale český živnostník musí? 

Jednoduše proto, že jsme rádi, že to mají levné. Včetně úředníků z Finančáku a různých inspekčních orgánů. Jedné úřednice z finančáku jsem se ptal, zda dělají hloubkové kontroly i u Vietnamců, protože neplatí DPH. Odvětila zcela bezelstně: My k nim nechodíme, protože JIM nerozumíme. 

Na tohle přizpůsobování se JIM jednou zajdeme... Nic proti Vietnamcům, co se pracovitosti a podnikavosti jsou opravdu velmi nad průměrem průměrných Čechů. Ale pokud z velké části nedodržují základní pravidla, která zde jsou nastavena, a úředníci jim to ještě tiše tolerují, je něco špatně.

Naopak v Německu Vietnamci dodržují německé zákony. Tady ne. Ukazuje to opět na naprosto slabou vymahatelnost daní u velkých firem, které přesouvají zisky do daňových rájů, a u malých večerek Vietnamců, hospod Čechů apod. Pak opravdu nezbývá než zvyšovat daně těm, kteří jsou stále tak hloupí, že pořád platí a ještě neutekli.

18 9
možnosti
ŠB

Osobně mi tohle spíše přijde jako vycucané z prstu. A pokud je to tak jak říkáte, tak vy osobně patříte přesně k těm lenochům. Věděl jste o neplacení daní i o laxnosti úřadů a nijak jste nezasáhl. Ale na diskusi si musíte postěžovat na všechny kolem sebe.:-D

9 7
možnosti
IF

R^ KARMA jak HROM R^

Ani já s Vietnamci nemám vůbec žádný problém a dokonce bych šel ještě dál - pokud by opravdu neplatili daně, tak to já osobně beru jako další jejich plus, protože o to méně stát zcela zbytečně rozfrcá :-/

PS: Jsem zvědav jestli i zde budu označen za rasistu a xenofoba jako pod mým posledním článkem ;-)

9 14
možnosti
IF

Byl by prosím tak laskav alespoň jeden jediný z těch (zatím) pěti "mínusáků" a obtěžoval se mi i napsat co konkrétně se mu na mém příspěvku vlastně nelíbí? Děkuji.

6 4
možnosti
  • Počet článků 748
  • Celková karma 29,81
  • Průměrná čtenost 2339x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.