Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na rasisticky laděném iDnesu má taková ptákovina karmu jako kráva... přitom pohled zase jen z jedné strany, jak je zvykem.Rv Ono totiž pokud stát (a spíš než stát bych zde zmínil obce) prostě jednají "tržně", rozprodají budovy, v nichž byly mateřské školy a jesle a částečný úvazek bez směnného provozu je u zaměstnavatelů sprosté slovo (a pokud není, stát za to penalizuje nesmyslně vysokým minimálním zdravotním pojištěním, které je o 500 Kč vyšší než to, co stát platí za vlastní pojištěnce), tak asi opravdu podmínky pro početné - podotýkám pracující - rodiny nemáme. A to rozhodně není v pořádku, ať už se autorka staví na zadní jak chce. Ale jasně, sveďme všechno na tmavší minoritu, hlavně že máme nepřítele, na kterého můžeme ukázat.

0 1
možnosti
Foto

J68a17n58a 32M23a28j69o73v48á

5. 11. 2013 20:22

nějak nevím, co jste tím chtěl říci...8-o??

2 0
možnosti

jak to že jim platí bydlení a me jako normalnimu obcanu teto zeme když prijdu o praci nikdo na byt neprida???

3 0
možnosti
Foto

Na příspěvek na bydlení máme nárok úplně všichni. Je to upravované a v každé obci platí trochu něco jiného. Nicméně z pravidla ani nemusíte být bez práce. Stačí, aby výše nájmu přesáhla určité procento Vašeho příjmu;-) Mluvilo se o tom v poslední době dost a dost:) Loučím se, musím pracovat.

0 0
možnosti

J65a39n 43B40u21r18i26a78n

5. 11. 2013 6:49

Nemyslím, že je řešením dávky takto "postiženým" matkám nedat. Ty rodiny závislé na dávkách totiž nezmizí mávnutím kouzelného proutku.

Dále si nemyslím, že je třeba sypat peníze do škol a sociálních pracovníků. Co bude platné, že dítě bude ve škole vychováváno k zodpovědnosti, když doma bude u svých rodičů a příbuzných vidět pravý opak.

Řešením je nedávat dávky "zadarmo." Matko, potřebuješ od státu na svých 7 dětí peníze? Stát by se měl prvně zeptat - a co dělá jejich otec? Pracuje a vydělává? Tak ať je živí. Nepracuje? Dobře tedy, stát na ně dávky dá, ale vážený tatínku, 8 hodin denně budeš pro stát PRACOVAT!

Jestliže není schopen pracovat kvůli alkoholu nebo drogám; nemoci či base, pak není schopen se o své děti starat. A tady by měl nastoupit ten sociální pracovník a posoudit, jak se o děti stará matka. Jestliže dobře, ať děti zůstanou u ní a dostává na ně podporu. Jestliže se o ně ale stará špatně, tak nezbývá než děti odebrat a dát je do rodiny, kde budou mít normální dospělé vzory.

3 0
možnosti

J49a29n 38R66á43ž

5. 11. 2013 18:16

Není lepší změnit razantně systém dávek tak, aby na ně měl nárok jen ten, kdo z objektivních příčin si nemůže prostředky na slušnou životní úroveň zajistit sám...invalidé a pod. a raději snížit daně z příjmu? Vždyť různé dávky sežerou napoloviční většinu výdajů státního rozpočtu a to je nenormální!

Kdo má matkám s dětmi  zajistit slušnou životní úroveň...stát? No a to ani náhodou! O životní úroveň dětí se má postarat matka a otec, nikdo jiný.  Když se žena stará o děti, tak hmotně rodinu zabezpečit má na starosti muž. A když muž v rodině není, čímž se jí sníží životní úroveň, tak za to rozhodně nemůže stát, tedy my všichni, kteří své povinnosti vůči své rodině plníme. Ptám se: Proč má rodič, který se o své děti stará a živí je svou prací, ještě přispívat na východu dětí rodičů, kteří je uživit nedokážou a příslušníci jistých etnických skupin, ani svou prací nechtějí?

2 0
možnosti

Naprosty souhlas. Deti nejsou formou podnikani a stat tu neni od toho, aby je zivil.R^

Rodina je zaklad statu ne proto, aby budovala stado danovych poplatniku, ale aby vytvarela vzajemna pouta a podporovala sve cleny vzajemne.R^

6 1
možnosti
Foto

Ale cikani se nechaji pomoci pridavku na deti takto vydrzovat v cele Zapadni Evrope. Meli vzdycky hodne deti a ted z nich maji jeste vydelecnou cinnost.

3 1
možnosti

Spousta dnešních žen není schopná vybírat si partnera s ohledem na to jakou plánují budoucnost (v tomto případě mít děti).

Důležité je "aby fungovala chemie", případně aby dotyčný vlastnil auto a mohl slečnu vozit, a to je tak všechno. Pokud někdo myslí na praktické věci, třeba "jak vyžijeme, až budu s dítětem doma?" tak je u mnoha beznadějných romantiků za zlatokopku.

Ani kritérium "aby chtěl mít děti" není podstatné, až uvidí dvě čárečky na testu (nebo nejpozději až uvidí ten růžový uzlíček lásky) tak hned otočí o 180° a dítě začne chtít... taky přestane chlastat a hrát automaty a začne pracovat... 

V tomhle je totiž ten problém, původně se u podpory samoživitelek počítalo s "aby ženská, která otěhotněla se snoubencem a on si jí nevzal, nemusela na potrat... aby ženská, jejíž manžel se zabil nebo onemocněl, neskončila s dítětem na dlažbě...", ale nikoli s tím, že se dámy budou stávat samoživitelkami zcela plánovaně. 

Co s tím - no, mám dojem, že dávky typu příspěvek na bydlení a příspěvek v hmotné nouzi se vyhodnocují vždy čtvrtletně. Čtvrtletně se zároveň podává injekční antikoncepce Depo Provera. Která neobsahuje estrogen, tudíž jí naprostá většina žen může užívat bez zdravotních rizik. Tudíž podmínila bych žádost o socku touto injekcí.

Chceš socku? Fajn, vyplň lejstro, nech si dát razítko a píchnout injekci a budeme se tím zabývat. Snažíš se udělat si další děcko? Hmmm, no tak to se máš asi dobře a není důvod ti nějaké prachy cpát.

17 0
možnosti

Nemohou za to pouze ženy, že jich je dnes spousta samoživitelkami. Ze spousty chlapů  (neříkám že ze všech-pro mínusáky) se v dnešní době stávají bezpohlavní hovada neschopná převzít zodpovědnost za svoje chování a starat se o svou rodinu, hodně jich ani žádnou rodinu nechce, jen aby měli doma někoho, kdo se o ně bude místo maminky starat. Hodnoty jako rodina a děti u spousty lidí dnes chybí a chlapa, co by rád měl jednu ženu na celý život a s ní děti, aby člověk hledal jako jehlu v kupce sena. To jsem viděla ve dvou minulých vztazích. Proto od chlapů už ani nic nechci. Jestli bude rodinu chtít,až si to budeme moct dovolit, budu jedině ráda. Když ne, tak ať si jde, o svý dítě se postarám sama, bez něj i bez státu. Ono totiž když se chce, vždycky to jde:-P

3 1
možnosti
Foto

Ti muži, se kterými mají ženy děti, jsou většinou částmi státu. Jako my jsme částmi státu. Má tedy jedna část odpovědnot za druhou část? Domnívám se, že ano. Že by měla existovat jistá solidarita. Matky se starají o jiné části státu a měly by pro to mít přijatelné podmínky. Stačí prostudovat naše rozvodové zákony - není vše ideání v našem státě, který vytváříme.

Mateřství není pohlavní choroba, na tom se jistě shodneme. Přitom syfilidu i kapavku léčíme na útraty státu. Aby nemocný mohl pracovat. Aby nenakazil další části státu...

Proto bych se přimlouvala za pomoc matkám, které mají potíže...

Podívejte se, kolik náš dobrý stát dává neziskovým organizacím. Kolik dává na nesmyslné projekty. Kolik peněz z našich daní odteče zbytečným politickým stranám...

Vaše slůvka, paní Fuchsová, považuji za malinko falešná... a amorální.

2 15
možnosti
Foto

J25a12n15a 87M45a19j69o16v42á

3. 11. 2013 13:11

co je špatně v zákoně o rodině který, předpokládám, zmiňujete? (ostatně, od nového roku je to nejspíš jedno, OZ řeší jinak)

0 0
možnosti
Foto

O70t27a18k43a29r 43S10e32k76l

2. 11. 2013 14:02

Víte, v matematice existuje krásná formulka. Např...... v oboru reálných čísel nemá příklad řešení. A basta !

Přiznejme si obdobně, že např. tato otázka ( nebo i cikánská - obě se i prolínají) nemá v oboru slušných opatření řešení. Stejně jsou na tom v U.S.A. s černošským a místy i hispánským etnikem, ve Skandinávii začínají doplácet na velkorysou imigrační politiku minulých desetiletí. Francouzský socialistický prezident vyhání Romy zpět do Rumunska

Co s tím ? Nevím . Snad starý dobrý Malthus s tím, že nemoci , špína ( a nedej Bože války) jsou schopny eliminovat nadměrný růst zmíněné populace .

Problém islámských přistěhovalců do Evropy je velmi podobný. To už je další problém. Také, v oboru slušných opatření...etc etc

5 0
možnosti

Řešení to má: méně peněz státu, méně přerozdělovat. O podobné případy se starat komunitním způsobem, kdy se musí příjemce podpory zasloužit o to, aby dárce (komunita) měl motivaci jej podporovat. Prostě udělat z neužitečného odpadu užitečné jedince.

7 0
možnosti

P.Fuchsová.Nevím jestli s odstupem 2 dnů budete číst moji reakci na Váš blok,ale dovolím si s Vámi,oproti jiným v mnohém nesouhlasit.Já si myslím,že vychovat dítě je do budoucna vyrobit zboží to je pracovní sílu.Do té pracovní síly,tedy do zboží vkládá  fi nance stát a rodina,čím vyšší vzdělání,tím je toto zboží dražší.A zde právě já vidím onoho zakopaného psa,tento režim halasně prohlašuje,ono tvrzení,že je pracovní síla zboží,ale jak s ní nakládá a jaké má vůbec pravomoce?Já si myslím,že jsou velmi chybné neustálé nářky poddnikatelů na výši přímé daně,které platí za zaměstnance.Vždyť ostatní vstupy do výroby si musí také koupit a tak nevidím jedoný problém v tom,že si koupí od státu formou daní pracovní sílu jako zboží.Daleko větší problém vidím v obchodování s pracovní silou se zahraničím.To je potom to co znevýhodňuje podnikatele zde oproti podnikatelům v zahraničí,kteří od nás a okolních států dostávají toto zboží zadarmo.Problém je ten,že když odejde pracovník pracovat do ciziny(většinou na západ),tak s ním těm slavnejm západním ekonomikám odevzdáma ze svých daní slušnou řádku peněz.Oni do něj nedají kurunu,ale on okamžitě začne plnit jejich fondy.Např. odešlý medik do Německa sebou veze od nás dárek 1 milion kurun.Kde jsou přídavky na děti.Neustále se omýlá jak je kapitalismus výhodný,že je postaven na trhu,ale trh s pracovní silou je naprosto zdevastován,nefunkční,protože to vyhovuje bohatým státům.Kdyby zde měli platit,jejich bohatství by šlo rapidně dolů.Jsem přesvědčen,že tímto je silně zkreslen pohled na na sociální a školský systém jednotlivých států a silný zájem o toto naše zboží mě přesvědčuje o tom,že systém zděděný po socialismu,byl na vyšš úrovni než u nich.

0 5
možnosti

Pokračuji,již by mě to zastavilo.Otázka mnoha dětí.Nedovedu si představit,co by se stalo s dětmi,jimž pro jejich početnost v rodině nebudemem proplácet přídavky.Zde by měl mít podle mě stát větší pravomoce.Měl by mít možnost stanovit počet dětí na jednu ženu a po jejich překročení by měl mít možnost toto vyřešit po svém a ženu volky nevolky sterilizovat.Já si myslím,že pokud by byla na tomto shoda zákonodárného sboru,nemělo by to být posuzováno jako zásah do svobody a demokracie jednotlivce.Jsem názoru,že svoboda a demokracie jednotlivce nemůže trvale zasahovat do svobody a demokracie společnosti,konec konců  už i toto by bylo na čase také definivat.Co jiného může být porušením svobody a demokracie společnosti,než to,že zde jednotlivec vyrábí děti o které se tato společnost bude doživotně starat i tím,že budou její příslužníci těmito okrádáni a nebo se jim bude platit pobyt za mřížemi. Máli někdo jiný,lepší návrh,sem s ním.

2 2
možnosti

Karma. Řešení? Dobré neexistuje. Se státními podporami, příspěvky a pod se to má jako s drogami. Je velmi lehké stát se na tom závislým. Jediným dlouhodobým řešením by bylo prostě podpory zrušit, jenže to by vedlo k drastickým následkům (podobným, jako když feťákovi zničehonic vezmete jeho drogy). S tou výchovou k zodpovědnosti bych i souhlasil, ovšem ruku na srdce - škola nemůže nahradit rodiče, učitelé nemají v popisu práce vychovávat, nýbrž vzdělávat a ani to jim moc nejde. Snad by pomohl nějaký systém postupného snižování přídavků kombinovaný se zápornou daní z příjmu ve stylu Miltona Friedmana. Ale nevím, zase pokus o sociální inženýrství mající za úkol napravit chyby sociálního inženýrství.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS