Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J66a48n96a 96C74r55h21o46v89á

1. 11. 2013 16:43

Souhlas i nesouhlas, milá paní. Žádnému státu by nemělo být jedno, v jakých podmínkách žijou děti, ať už byly porozeny kýmkoliv. Za druhé, nechápu a nerozumím, proč kritizujete výhradně matky! Copak ty děti nemají otce? Především otec by se měl postarat o rodinu, ne? A všichni víme, jak nízké jsou u nás průměrné alimenty a jak těžké je jejich vymáhání, hlavně když otec nepracuje. Jeden čas se mluvilo o tom, že by otcové měli dávat čtvrtinu mzdy na své děti, ale nějak to utichlo...Matky o kterých mluvíte nejsou bez viny, to je fakt, ale obávám se, že u většiny z nich se o nějaké průměrné inteligenci nedá ani mluvit a pochází z prostředí, které je nijak pozitivně neovlivnilo. Jaká byste byla vy, kdybyste se narodila u cigánů, nebo alkoholiků s IQ tykve...zamyslete se prosím

1 1
možnosti

Tak evoluce si o zodpovědnosti mužů a žen "myslí" své. Zařídila to tak, že muži musí nějakou dobu dobývat a nepřímo prokázat vlastnosti, které je prezentují jako případné živitele rodiny. Dcera lovce mamutů, která by dala prvnímu chlapovi, co šel okolo, by pravděpodobně nepřežila těhotenství (nikdo by se o ní nepostaral a s břichem se špatně utíká i loví) a geny šířící podobné nápady by se už dál nešířili. Antikoncepce to poněkud změnila, ze sexu udělala potěšení. Ok, nic proti. Ovšem státní systém podpory matek samoživitelek obrací evoluční pravidla naruby. protože matkám říká "užij si, je jedno s kým, ani antikoncepci nemusíš řešit, protože ti za to tvoji spoluobčané ještě zaplatí." To nezní moc pozitivně, spíše děsivě, protože nezodpovědnost je odměňována (tedy bude se šířit), zatímco zodpovědnost trestána (daněna, tedy bude ubývat).

14 0
možnosti
MH

Teda to je clanek jak noha. Pisete ze jste si po**ala zivot a musela se z toho dostat sama bez pomoci tak chcete aby to ostatni zensky samozivitelky mely taky tak. Argument "vybrala jsem si blbyho chlapa, dobre mi tak" je taky uplne mimo. Doufam ze odmitnete pobirat duchod a napisete blog jak se duchodci neumi o sebe postarat. Rv

3 20
možnosti
Foto

Duchodci platili cely zivot dane statu a odvody na duchod. Takze jste na omylu!

1 0
možnosti
TH

Je mi nejak divne z tohodle blogu. Tak nejak neverim, ze existuje zena, ktera radostne otehotni a vyska si, ze budou davky. Hura! 

Na druhe strabe citim divnou averzi oproti nekomu, kdo si nahlas postezuje, ze to ma s detmi tezky , protoze pani autorka blogu se pred x lety ocitla sama jako samozivotelkja s ditetem. Osud nesla priserne statecne a jeste pise, ze kdyz ji manzel rozfrcal prachy a nadelal dluhy, je jeji chyba. To snad ne !  

V celem blogu neni ani zminka o otcich deti. kazda zena vi, ze deti nema se statem ale s otcem. Takze to prapdivne upozorneni v nadpisu, ktere ma ale uspech, je naprosto zbytecne.

5 12
možnosti
TV

žena asi po otěhotnění nad dávkami nevýská, u samic Romus Vulgaris to není překvapivé.

8 0
možnosti
MT

Proč se schováváte za takovouto nesmyslnou politickou korektnost? Napište rovnou, že je to o cikánech a nehalte to do pindů, že jde o "rodiny s více dětmi". Já mám taky více dětí, mezi přáteli mám min. 20 rodin, které mají 3 a více dětí a nikdo z nás žádné dávky nebo přídavky nedostává. Kamarád má 4 děti a na daních zaplatí ročně řádově víc než je rozpočet divadla, kde pracujete. A jeho děti budou jednou platit důchod i vám.

Samozřejmě, že je hloupé a nezodpovědné pořídit si děti, které nemohu uživit. Ono je ovšem taky uživit a uživit. Pro někoho na jedno dítě nestačí ani dva 20000 platy, někdo z toho uživí pět dětí a neskuhrá a nežebrá. Holt má každý jiné priority. A taky se každý může dostat do průšvihu až v průběhu let a ne vlastní vinou, od toho tady pak ta sociální síť je. A je na státu, aby si hlídal její udržitelnost a přitom efektivitu. To, že jí hafo lidí zneužívá, je problém státu a potažmo majority, které to vadí, pobíračům dávek to nevadí, ti se řídí heslem "hloupej, kdo dává, hloupější, kdo nebere."

Takže apelovat na "ženy-matky" byla trefa dost mimo mísu.

10 5
možnosti
JD

Nejen cikáni mají více než 3 děti. Ve výměně manželek byly ženy, které porodily 5 a více dětí, nejvíce snad 9 a jednalo se o Češky.

1 0
možnosti
KL

neco za neco, mas dve deti a chces aby ti je zivili ostatni? sterilizace. a tem co se zacnou ohanet lidskymi pravy - tohle neni diktat, ale moznost volby.

znamy ma nejakou nemoc na kterou mu nejlepe zabira biologicka lecba, bohuzel ji dostal jen na nekolik mesicu, pak "dosly penize". takze radeji budu financovat jeho pravo na nejlepsi lecbu nez pravo nekoho jineho plodit deti ktere nikdy sami neuzivi.

17 2
možnosti
MH

aha takze rodina ma dve deti, tata nestastnou nahodou zemre a zenska aby dostala materskou tak pujde na operaci.. dobra moznost volby, opravdu 8-o

2 3
možnosti
BL

Napsala jste to hezky, jen osobně nevěřím ani v investici do školství, poradců atp. Ostatně těch tu není pro cikány zrovna málo.. Tento problém graduje a želbohu , nemá civilizované řešení. Civilizované myslím podle současných multikulturních trendů, nastavených EU.. Do 10 let máme opravdu velký problém. Pokud tito lidé totiž přijdou o podpory a další výhody, ve spoustě měst neukážete veřejně ani stokorunu..

4 0
možnosti
PH

Taky si myslím, že bohužel žádní poradci ani osvěta ve škole nic nezmohou. Pokud Romky vědí, že za děti budou peníze, tak je prostě budou dělat, i kdyby jim ve škole říkali, co chtěli.

A ano, správně jste naznačil, že pokud by se Romům dávky odebraly, dají se na dráhu zločinu. Stát je vlastně podplácí, aby nedělali až takový binec. Je to smutné a rovněž nevidím žádné smírné, a zároveň funkční řešení. Snad jedině vyplácet dávky maximálně do třetího dítěte, majoritní populace by se do toho většinou vtěsnala, a snad by to Romy trochu v produkci potomků omezilo, kdyby věděli, že za ně žádné peníze nebudou.

5 0
možnosti
Foto

Mluvíte mi z duše, milá autorko.

Ode mne jasná KARMA R^

11 1
možnosti
JB

ode mne také R^

4 1
možnosti
JB

nejšílenější je jaké podmínky stát vyžaduje a jaké překážky klade rodinám, které chtějí adoptovat děti, ale těm, kteří je bezmyšlenkovitě dělají (myslím ty v tomto článku) bez jakýchkoli výhrad dává ....

14 0
možnosti
JAZ

Pokud rodič pobírá alimenty, tak není samoživitel - samozřejmě pokud matka či otec alimenty platí

0 1
možnosti
KL

Můžete dát školám 100 x více na prevenci,mít skvělé programy a pouštět denně filmy,ale efekt bude malý.Pokud dítě žije v rodině,kde je běžnou normou braní sociálních dávek,drogy,alkohol i časná těhotenství a rodina zesměšňuje a zlehčuje to,co děti viděly ve škole,věšina bude žít stejně jako rodiče.Myslím si,že by nebylo špatné mít programy z různých oblastí života,včetně pracovních návyků,spíš pro rodiče a jejich účastí podmínit sociální dávky.Ale striktně na tom trvat a nebát se dávky odebrat,pokud nejsou splněny podmínky!

25 0
možnosti
Foto

J87a87n87a 40M87a75j12o25v98á

30. 10. 2013 18:31

Určitě i pro dospělé, ale ono je fakt asi potřeba začít od dětí a vydržet a vydržet. Občas se někdo chytne a nahradí špatnou cihličku v systému hodnot nějakou trochu lepší... je to práce na desetiletí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 30,42
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.