Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hmm, já sice vlakem nejezdím, naposledy asi tak někdy v roce 2003, ale tohle by mně fakt dostalo a asi bych se dost nahlas divil. Mimochodem, nebudete mít po zveřejnění tohoto blogu, strach chodit kolem nádraží? ;-) Držím Vám palce, nedejte se. Karma.

0 0
možnosti
Foto

:-) Ladislave, nebojím se. Za 23 let dojíždění mám na ČD hodně kamarádů. R^A jeden z nich, Roman Šulc, použije tento blog do časopisu ČD, který vychází každý čtvrtek. Takže si myslím, že se tenhle problém "hnul" správným směrem. :-)

0 0
možnosti
Foto

:-)Tak přátelé, můj kamarád Roman Šulc, zaměstnanec ČD, mi napsal na facebook toto: Roman Šulc:

"Ahoj Irenko, systém je nastaven jednoznačně. Držitel průkazu ZTP nemá nárok na slevu v 1. vozové třídě (protože je to sleva poskytovaná a také doplácená státem). Oproti tomu držitel slevy IN 25 má nárok na slevu v 1. i 2. vozové třídě (to je obchodní nabídka ČD a Čd ji mohou nabízet, komu chtějí). V případě tvojí kombinace státní slevy a obchodní nabídky ČD máš nárok na slevu 25 % ale jen z toho "státního" jízdného ve 2. vozové třídě. Pokud tedy máš jízdenku IN 25 ZTP pro 2. vozovou třídu Praha - Kolín za 17 Kč, tvůj doplatek musí být do jízdného IN 25 v 1. vozové třídě, které činí 91 Kč. Rozdíl 91 - 17 = 74 Kč, to je doplatek, který bys měla platit. Doplatek ve výši 21 Kč je chybný, protože to je cena mezi jízdným IN 25 Kolín - Praha ve 2. vozové třídě (70 Kč) a 1. vozové třídě (91 Kč)." Takže si to vytisknu, budu to mít v peněžence a budu ty chudáky průvodčí instruovat. 8-o

0 0
možnosti

Jsem blb. Čekal bych, že doplatek se bude počítat včetně započtení refundace státem (placené mnou, daňovým poplatníkem). Pro danou trať (62 km) je refundace 70 Kč (93 - 23). Ta je paušálně placena, ať jede ZTP v 1. třídě, 2. třídě či na tendru. Řekněme, že vzhledem k IN slevě budeme uvažovat jen 75 % z této částky, tj. 53 Kč. Z ceny v 1. třídě ve výši 91 Kč (IN) zbývá uhradit 38 Kč. Ale 17 Kč bylo hrazeno, takže požadovaný doplatek je 21 Kč!! Tak by to bylo, kdyby ČD nemusely krást. Ale ony musí - potřebují mít peníze na dumping. Soukromí dopravci je opravdu moc "štvou".

0 0
možnosti

No jo - ale když paní průvodčí neopravíte, tak se důvod nedovíte. Možná každá počítala doplatek pro slevu IN + ZTP poprvé. A to se člověk snadno splete. Nebo fakt myslíte, že za to mohou především ČD? (Ne, nemám je rád.)

0 0
možnosti

Už jsem dlouho nejel vlakem a teď nevím, zda se k tomu mám odhodlat.

1 0
možnosti
Foto

Ale jo Pavle, vlaky se pomalu vylepšují.....;-D

0 0
možnosti

Z toho bych bral nejmíň šestnáct prášků denně!

0 0
možnosti
Foto

Ivane... VR^V Takovýhle humor MILUJU!!! VR^V

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS