Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J84a94n18a 43F75o75r19m63a

4. 8. 2017 10:48

vyrostla jsem v cesku, do skolky chodila jen 1 rok pred skolou a ted vim ze to nebylo dobre, nezapadla jsem do kolektivu uz upeceneho v predchozich letech. ted ziju v belgii, kde je materska 3 mesice a temer kazde dite pak jde k chuve, ci do jesli a od 2.5 roku muze do skolky. nemam rozhodne pocit, ze by belgicani byli narodem narusenym pobytem v zarizenich od utleho veku. vse funguje bezvadne. cesko je skutecne vyjimkou v dlouhe materske a odkladech...

1 0
možnosti
Foto

kazdy stat ma svoji spolecnost a ma nastavene pravidla jinak. po trech mesicich po porodu k chuve? to je jenom o tri tydny vic po ukonceni sestinedeli. Dite je potreba pravidelne krmit (kojit), atd... Me prijde zvracene krmit takhle male dite flaskou kdyz matka muze kojit.

Jinak v CR pokud si dobre pamatuju je materska jako takova 9 mesicu a zbytek je rodicovska dovolena, kterou rodice muzou, ale nemusi cerpat.

A to ze vy mate spatnou zkusenost z nemoznosti zacleneni se do kolektivu v poslednim roce skolky je smutne, ale ve skole se prece vytvoril kolektiv novy a bylo to v pohode nebo ne?

4 1
možnosti
KT

No právě že ne, většina dětí se znávala už ze školky, protože bydlela v blízkém okolí.

0 0
možnosti
LB

A také jsou v Belgii třídy po 28 dětech se dvěma učitelkami, jejichž pracovní doba se překrývá, takže na začátku i na konci dne je tam jen jedna?

0 0
možnosti
  • Počet článků 746
  • Celková karma 30,01
  • Průměrná čtenost 2346x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.