Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No jo, chlapci v tomto věku mívají různé nápady... A všichni nejsou stejní... Například naši vnuci to brali vždycky s nadsázkou a humorem. Dnes se chodí tatínci s malými dětmi hlavně po příbuzným, aby si ta mrňata zapamatovala jak vypadají Velikonoce - a co všechno k nim patří. Koleda, "hody, hody, doprovody...", malovaná vajíčka, čokoládoví zajíčci, pomlázky, upletené z vrbového proutí. Patří to k českému - a hlavně k moravskému koloritu. Bude smutné, jestli tento velikonoční zvyk zanikne. :-(

2 0
možnosti
Foto

Opr.: ... dnes chodí tatínci s malými dětmi hlavně k příbuzným, aby si ta mrňata zapamatovala jak vypadají Velikonoce... Díky.

2 0
možnosti
MB

Jako kluk , jsem doprovázel jsem otce po pochůzkách Krnovem. Městečko dobré, všude se dalo dojít pěšky. Nabralo to zcela milý, společenský charakter - nenavštívit známé, bylo nemyslitelné ! Všude úsměvy, natěšené paní domácí ! Rarita, po okupaci 1968, první Velikonoce. Vystřídaná vojenská osádka, (mj. sloužil i Jan Tříska, matka jej potkávala, kdy ráno chodil pro noviny). Rusové, zcela neznalí našich zvyků byli znepokojeni ! Obraz všude stejný - muži v pohybu. Navíc pod klopami kabátů měli skrytý - nějaký podlouhlý předmět ! Každý v rukou nějaké pytlíky a cosi poponášejí ! (Fakt, řešila vysvětlovací komise, dozvěděli jsme se časem) . :-)

2 0
možnosti
Foto

:-) Miroslave, to je super vzpomínka! R^ A věřím tomu, že Rusové byli zmatení! Kdybych nevěděla, o co jde a přečetla si, co jste napsal, byla bych zmatená taky! ;-D

0 0
možnosti
LM

;-D;-D;-D;-D

Ale vod vas sem takovejhle konec necekal;-)

3 0
možnosti
Foto

VZlato moje, a já snad můžu za to, co ten kluk řekl?! 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,38
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.