Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Rozumný příspěvek. Nesouhlasím jen se 70% ziskem ANO v předčasných volbách, nicméně zisk nadpoloviční většiny mandátů myslím úplně nereálný není. Velká část příspěvků jen ukazuje jak hlubokou nenávist mezi lidi zaseli politici tzv. tradičních stran v panické hrůze před silným soupeřem, který je zbavil dlouholeté hegemonie. Před pár lety Babiše téměř nikdo neznal, ale dnes jsou tu davy odborníků kteří ví jestli byl agent StB, jak zbohatl, jaké má úmysly. A vše čerpají jen z informací konkurenčních politiků či mainstreamových médií. Jsem naprosto přesvědčen, že kdyby se mediální smršť zaměřila na jakéhokoliv politika, bude do pár měsíců na odstřel. Samozřejmě z nejrůznějších důvodů. Někdo možná bije manželku, sexuálně harašil, opíjí se, šňupe kokain, kradl někdy v obchodě, ošidil stát na daních nebo něco podobného.

18 10
možnosti

Ale to se docela pletete. Andrej Babiš se vůbec nesnaží o sestavení vlády s důvěrou. To ukázal, když údajně vyjednával s ČSSD o vládě a pak najednou odletěl na Tenerife a chlubil se, jak se mu tam líbí. To bylo tedy vyjednávání. Potom se vrátil, dal ČSSD rovnou nabídku ber-nebo nech, ČSSD odmítla, a bylo to. Přitom řešení je celkem jednoduché. Máme zde poměrný systém voleb do Sněmovny založený na politických stranách. Volby tedy nevyhrál Andrej Babiš, nýbrž jeho strana. Ta má jistě nárok na premiéra, vzhledem k tomu, že to bez ní prakticky nejde, ale tím premiérem přece nemusí být automaticky Andrej Babiš. Pokud se jedná o demokratickou stranu obyčejných lidí, tak jak je možné, že tam nejsou jiné kompetentní osobnosti, které by mohly dělat premiéra? Andrej Babiš udělal v předvolební kampani obrovskou chybu, když se vymezil proti tradičním stranám. Neustále je pomlouval, urážel a vlastně ani nepřestal. Pak se diví, že s ním nechtějí do koalice.

Ostatně, co by se asi tak stalo, kdyby byly předčasné volby? ANO je stále v preferencích na 30 %, to se patrně nezmění, protože je na hraně svého současného voličského potenciálu. Ostatní strany některé oslabí, některé posílí. Některé třeba i vypadnou ze Sněmovny. Ale řekněme, že se do Sněmovny opět dostane ANO, které nebude mít většinu, opět tam bude ODS, Piráti, SPD, KSČM, patrně též ČSSD a možná i jedna z lidoveckých stran (KDU, TOP09, STAN). ANO opět bude hledat koaliční partnery a opět bude stát před volbou, zda ustoupí tradičním demokratickým stranám, nebo zda půjde s extrémisty. Předčasné volby tedy vůbec nic nezmění, budou to jenom vyhozené peníze.

9 8
možnosti
Foto

Máte nějaké jiné ústavní řešení?

0 0
možnosti
JL

To je velká slabota.

6 0
možnosti
DF

D80a34v45i31d 34F17o40r43t

25. 4. 2018 13:48

Kdo krade a podvadi tedy evidentne voli babise... dle rovny rovneho si hleda!

U Zemana je to vlastne to same v blede modrem, ten uz je ze lzi usvedcen soudem...

5 16
možnosti
RS

"Babise do kose". To si lid vzpomel na prastary trest pro podvodniky a zlodeje. Delikvent byl ponoren v kosi do Vltavy. Jeste ze si nevzpomeli na defenestraci. To by Putin zakrocil.

1 4
možnosti
VM

No a kdo tedy svolával demonstrace? Aha autorka to taky neví a jen nevěděla jak ten slint nazvat. Rv

10 4
možnosti
KS

Kalousek a Gazdík na to mají svoje lidi!!

6 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
TV

J91o62s43e23f 47Š76p88e89r41l

22. 4. 2018 11:52

To je mi logika...protože je Babiš politicky neschopný oligarcha a politika nefunguje jako firma, kde když Andreje neposlechnou, sebere jim prachy nebo dostanou padáka, tak naštvaný volič bude volit ANO ?

Věřím, že ANO budou jeho věrní patolízalové volit, přes všechno, co na něj už vyplavalo napovrch, ale absolutně pochybuji o tom, že voliči jiných stran by volili ANO jen aby už Babiš sestavil vládu ;-D

Jinak samozřejmě chápu strany, že s Andrejem nejednají, protože je volili lidé, kteří nechtějí mít ANO ve vládě, takže pokud by na to kývli, mohou se rozloučit v příštích volbách s podporou.

Samozřejmě jsou výjimky, KSČM a SPD.

12 8
možnosti
JJ

U Babiše pozitivně hodnotím, že nás oproti předchozím vládám tak nezadlužil.

12 7
možnosti
JN

J71o96s13e35f 67N53o88v25á77k

25. 4. 2018 14:32

Což je ovšem nepravda.

Babiš nás zadlužil, protože nedokázal proinvestovat peníze - např. do oprav silnic atd.... Tomu se říká "vnitřní dluh". Kdyby investoval do infrastuktury tak, jako předchozí vlády, tak by hospodářský výsledek zdaleka tak dobrý nebyl.

Další "optické" zlepšení bylo rozpuštění rezerv.

Ve skutečnosti nás Babiš zadlužoval daleko více než předchozí vlády: vzhledem k tomu, kolik se vybralo na daních a kolik se proinvestovalo, tak je výsledek státního rozpočtu daleko horší, než v předchozích letech...

11 7
možnosti
RH

R25a10d66e75k 98H51o45r46a50k

15. 4. 2018 18:53

Jsem rad ze kolem sebe nemam lidi kteri si mysli ze Babis by ve volbach ziskal 70% Ja totiz chci zit ve state kde rozhoduje obcan pri volbach a ne spravni rada Agrofertu. Nedavno jsem se ptal lidi kteri ve volbach dali hlas ANO, co pro ne strana nebo Babis udelali? Odpovedi bylo, ze si doslapli na podvodniky. Pokud ti mysli kontrolni hlaseni a nabor 40tis. lidi do statni spravy, tak potes koste. Zbavit se 10ti podvodniku za cenu nahrazeni jednim neni spravne reseni. Flustrace z toho ze nemame vladu neni na miste, Holandsko ji nemelo 280 dni a tam o demokracii uz neco vedi.

11 13
možnosti
FN

Ja totiz chci zit ve state kde rozhoduje obcan pri volbach

R^

Jediná rozumná část příspěvku...

7 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 30,42
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.