Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesouhlasím s vámi, učitel dobře ví co vše se může stát a proto to také několikrát zopakoval. Nepřeji vám zažít situaci, kdy po vystoupení z vlaku zjistíte, že část třídy odjíždí pryč a vy nevíte kam. Při následném vyšetřování bude zcela určitě zkoumáno co jste udělala, co jste jim řekla, jestli to všichni pochopili atd., atd. Ono mnoho školáků poslouchá stylem "jedním uchem sem, druhým ven" nebo dokonce na učitele kašle ale tím se učitel zodpovědnosti nezbaví. :-)

0 0
možnosti

no, ona se doba asi trochu změnila. V r. 1978 jsem byl také v 9. třídě a zrovna byla na Hradě výstava o Karlu.IV. Bylo to po dlouhých letech, tak to byla obrovská událost. Dokonce taková, že pro žáky škol z našeho okresu byl vypraven zvláštní vlak. Počasí nám opravdu přálo, stáli jsme ve frontě asi 5 hodin ve vánici a dešti, durch mokří a zmrzlí. Samotná prohlídka trvala asi deset minut, protože se dav nesměl zastavit, asi jak v mauzoleu u Lenina. to jen pro dokreslení situace. A pak jsme dostali rozchod, jediné místo, kam nás napadlo zajít se ohřát, bylo do Kotvy (přece jen ve 14 jsme si na hospodu ještě netroufli, to až potom na střední škole). Celým tím směřuji k tomu, že nám učitelé dali volnost a "sraz je na nádraží v tolik hodin". Nikomu se nic nestalo, nikdo se neztratil. Bylo to z jejich strany zodpovědné, nebo ne? těžko říct. jenže jak píšu na začátku, doba se změnila, učitel je pod tlakem, žáci mají menší strach z udělání nějaké vylomeniny, takže se nedivím, že učitel 4x zopakuje nějaký pokyn. Vám, jako Pražačce, se asi může zdát, že se nikdo v metru ztratit nemůže.

1 0
možnosti

Ztratit se může i pražák! :-) Jenže určitě nejlepší řešení je: vrátíš se nejbližším vozem zpět - určitě na Tebe počkáme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,90
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.