Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ano, zatim vyhrava opilec a jak se rika "buran" ale porad jeste neni vsem dnum konec.

Jsem optimista.

3 11
možnosti
ZD

Optimista buran.

5 0
možnosti
FS

Vážená paní Fuchsová,

píšete o tom, že jde o to jak "pošlapat, poplivat, znectít kulturu. Ukázat kultuře jak zbytečná je. Representanti kultury si řadu problému zavinili sami. Dávají si vlastní branky. Poučují lidi o tom, co je správné a co není, nezištně jim "radí" co mají dělat, Koho volit. Vyvolení nezvolení si osobují právo soudit ostatní a rozhodovat o tom, co je demokratické a co není. Ty, co mají jiné názory, označují za primitivy a nevzdělance. Vůči nehodným jsou kritičtí a vůči hodným a sobě nesebekritičtí. Někdo zde zmínil "chtivost" pana Fajta. Nedovedu si představit, že by si někdo v podniku, pokud není majitel, podepsal sám odměnu, to prostě nejde! Jak již zde někdo řekl, prohrává zde daňový poplatník, proto bych uvítal, kdyby se kultura pokusila si na sebe vydělat, vždyť její reprezentanti horovali za tržní hospodářství, tak ať ho mají! Pak někteří možná prohlédnou. V této době "celebritální" dávám přednost knihám i pořadům "necelebritálním". Přední kulturní aktivisté mi zatím nechybí!

18 3
možnosti
KT

Vy děláte pro zaměstnavatele zdarma práci, která nepatří k vaší pracovní náplni? Nechcete k nám do zaměstnání, takový přístup je obdivuhodný.

1 5
možnosti
JS

Houbelec prohrála kultura, kultura je dobrá nebo špatná podle kvality lidí, kteří ji dělají. Tady se hraje o korýtko a tady nemůže kultura vyhrát, protože ani stávající ministr, tak ani nový kandidát nejsou pro kulturu žádnou výhrou, jeden horší, jak druhý, takže prohrou pro kulturu je tady jednoznačně ČSSD a lidi, které ČSSD na kulturu nominovala. Vaše snaha do toho namontovat Zemana je tady docela mimo, protože jestli demisi příjme nebo nepřijme a kdy na stav kultury nemá žádný vliv.

10 1
možnosti
JF

J22i38ř71í 45F50o24g40e75l

13. 7. 2019 9:44

Kultura definitvně prohrála, když protagonisté včele s Klusem hřímali v rytmu Milionu chvilek na Letné a Aňa Proletářka Geislerová v Karlových Varech hrdě pokořila sponzora - Zbrojovku. Nemluvě o mldém Polívkovi, který všechny co nevolí dle kulturní fronty jsou svi.... tedy samicemi od vepřů. Asi tak. :-P

17 4
možnosti
JR

J79a97n 64R17á67ž

13. 7. 2019 17:53

Naštěstí na těch demonstracích nevystupují, až na nepočetné vyjímky, všeobecně respektovaní představitelé hodnotné kultury.

5 0
možnosti
JH

Ano, kultura v ČR zvítězí až na ministerstvu zasedne soc. dem. favorit - arogantní, nedovzdělaný Šmarda:-)

13 1
možnosti
LB

Zatím stačilo, když mezinárodně uznávaného galeristu, renomovaného historika umění Jiřího Fajta na hradil na pozici šéfa NG Ivan Morávek, který léta vedl pekárenskou společnost Penam, jež patří do holdingu Agrofert. ;-D

5 11
možnosti
MB

Kultura je pojm dobrý - Něco, co je třeba pěstovat. Od zelinářství přes literatutu až po normy chování. Kluci se zase nadšeně - dali na divadelnictví, kultura za 20 Kč ... !

Jmého J. Skupy nezapadlo! Rozvíjí jej - Z je 8x soudně potvrzený recidivista. Známá postava soudních přelíčení MZ. Hraje dobře - Každá volba skončí u Správního soudu = Lhal, nicméně volba je platná. Nyní mu hrozí mu Obžaloba Senátu + žaloba Kompeteční. Tu má podat ředitel konkurečního stánku, Bureš. Nemá čas ! - Po prohraných mezinárodních soudech Slovensko + Štarsburk, čelí obvinění Olafu EU + domácímu šetření. K tomu zase Transparency. Kudy z toho ven ? Kluci, Lháři - spojte se ! To už jsme dávno udělali, ozvalo se. Chystáme se na další, múzické kousky. [>-]

1 1
možnosti
PK

Víte, rád čtu vaše blogy, ale obávám se, že v tomto případě máte smutnou pravdu a to zejména s nadpisem, ano kultura prohrává na celé čáře...jen zbývá dodat díky komu a proč?

Pokud je pravda, že si Jiří Fajt řekl Komerční bance o příspěvek k platu ve výši 80 tisíc korun měsíčně, ve výši 1,3 milionu korun na rok, tak takové zjištění by každého státního úředníka včetně jeho mělo okamžitě stát místo.

Daniel Herman však Jiřího Fajta podržel, a nejen to, aby mu vynahradil ztrátu způsobenou selháním této nestandardní finanční operace, dal mu v roce 2015 bezmála půlmilionovou odměnu a v roce 2016 více než milionovou odměnu jako přilepšení k základnímu platu 89 tisíc Kč měsíčně.

Pokud je pravda, že si Jiří Fajt sám podepsal milionovou smlouvu (neznám jak je upraveno podpisová pravomoc v interní směrnici NG a jestli vůbec něco takového existuje) tak je to další příliš silná kávička pro lidičky.

Tady se přímo vtírá na jazyk legendární věta Jiřího Paroubka: „Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“;-D

23 0
možnosti
LB

Zdroj, z něhož jste informace čerpal, pane Korecký, jaksi zapomněl uvést, že peníze navíc k platu ředitele NG nebyly za nic, ale šlo o odměnu (honorář) za uměleckou činnost - za konkrétní kurátorskou práci na výstavách a expozicích, protože ředitel NG je odměňován jen za práci manažera. Autorské smlouvy jsou v rezortu kultury běžnou praxí. Například, když ředitelé divadel (placeni za řízení instituce) se ujmou režie, nebo ztvární divadelní nebo operní roli.

Když použiji analogii, tak poslanci PS PČR také ke svým platům a náhradám pobírají další finance za členství ve výborech, v předsednictvu sněmovny či za vedení klubů.

A když už jsme u Staňka, tak zrovna on vykonával až do loňských komunálních voleb souběžně dvě funkce - byl primátorem Olomouce, od října 2017 zároveň i poslancem a ještě stihl učit na olomoucké univerzitě. A všude pobíral finanční odměnu, takže dost dobře nechápu, proč očekáváte, že by skutečně schopní jedinci, za nimiž jsou vidět výsledky jejich práce, měli pracovat v podstatě zadarmo.

6 7
možnosti
MR

Nevím za koho kopete madam, ale stran kultury prohrává pouze ta nejbohatší osoba na světě, která vždy vše nakonec zaplatí - daňový poplatník.

18 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,91
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.