Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když mi bylo nejhůř, dostal jsem se ke čtení knihy "KDYŽ SVĚTLO PROJDE ŠPÍNOU, ZŮSTANE ČISTÉ,"takže vím, znám ... a plně chápu i rozumím :) R^

0 1
možnosti
Foto

"Zaujalo nás" tomu bohužel už nějaký čas odpovídá.

I když Vy rozumíte, podporovat to publicitou je tenký led.

Škoda.

2 0
možnosti
EK

Jsem o něco starší než vy, poválečnými situacemi a událostmi v téhle republice jsme tedy procházely v přibližně stejném věku. Nevím, jestli vaše snaha "rozkládat KSČ zevnitř" byla způsobena vaší naivitou, nedostatkem rozhledu, neznalostí souvislostí, strachem nebo obyčejnou hloupostí.

Ať je ale důvodem nebo příčinou vašeho tehdejšího konání a vašeho dnešního vysvětlení a zhodnocení cokoli, je mi z vás zle. Díky takovým jako vy jsme byli tehdy a jsme dnes tam, kde jsme, a to v tom vašem "háji zeleném".

Nikdo nemusel výt s vlky, pokud nechtěl, pokud měl v sobě aspoň kousek morálky a cti a nebyl ochoten ji vyměnit za dobré bydlo. Většina národa sice jen jaksi neaktivně "mlčky kolaborovala," ale přesto i to stačilo k tomu, aby se rodily a byly ve stejném duchu vychovávány další generace s ohnutou nebo jinak pokřivenou páteří, které se naučily proplouvat a proklouzávat životem a jeho nástrahami jako hadi. Výsledky toho vidíme dodnes. Jak pak musí vypadat ti, kteří byli vychováváni lidmi jako vy?

Už chápu, proč tolik lidí dnes není schopno rozpoznat všechnu tu špínu a křivárny, které se tu za poslední desetiletí nashromáždily, proč se jich tolik lidí zúčastňuje, proč je tolik lidí omlouvá a "chápe" a proč jsou tak lehce zblbnutelní ... Je smutné, že bude ještě hodně dlouho trvat, než to z národa nějak vyvane, pokud vůbec někdy...

I díky takovým jako vy, tu ještě dnes máme to, co máme. Je smutné, že s tím ještě v podstatě chlubíte, otevřeně a bez pokání. Já bych se z to styděla.

Nikdy jsem nebyla žádný disident ani rebel v první linii, ale díkybohu se nemusím stydět za nic, jak jsem se v tomhle smyslu ve svém životě zachovala. Proto vím, že to šlo i bez té kolaborace. Jen mi to holt nasměrovalo životní dráhu jinak, než jsem si představovala. Ale mně to za to čisté svědomí stálo.

Gott a vy (a další podobní) ale se svědomím a sebeúctou asi problémy nemáte. Jenže člověk není jen to, co umí, ale taky i to, jaký má charakter.

A může třeba zpívat jako Bůh...

13 1
možnosti
JSS

Paní Fuchsová - každý si neseme své počiny. Vy jste dokonce byla nomenklaturní - možná v té době jste nic příšerného nevykonala- svědomí si zpytujte - asi nám to neoznámíte. Takže se zastáváte Karlíka - našeho pěvce - skutečně mistra. Jenže jeho loajalita byla přespříliš a to proto, aby byl na výsluní a to je jeho čmoud, který si ponese, ať je velký a opěvován jakkoli.

7 0
možnosti
BV

Pokud si dobře pamatuji, tak se komanči snažili získat pro podpis i od pracujících v podnicích. Ta snaha hned utichla na základě přirozeného logického požadavku. Nejdřív na dejte tu chartu přečíst, ať víme proti čemu se máme podepsat.

2 0
možnosti
Foto

Vy toho Káju musíte mít ale sakra hodně ráda, že? :-)

2 0
možnosti
KT

No vidíte a můj otec nikdy do strany nevstoupil, nikdy ani slovem, ani dílem ideově režim nepodpořil, natočil film proti totalitě, podepsal dva tisíce slov a přesto mi pár lidí vyčetlo, že podporoval režim už tím, že pracoval a získal ve světě mnoho cen.

Pohled na morální selhání je u každého jiný.

19 0
možnosti
Foto

To byla jen závist. Kdo neumí, závidí.

Jistě znáte, co má na triku Jaroslav Marvan. Proti tomu je podpis jakési podezřelé prezenční listiny nicotný.

2 0
možnosti
Foto

Pan Gott nepodepsal antichartu. On se stal její tváři. Je možné a je i správné mávnout rukou nad podpisem Zemanova klauna Frantiska Čecha. Je to možné u ostatních ale Karel Gott to byla jiná liga. A ano bylo by i u něj možné to brát jen jako epizodu. Kdyby se k ni postavil jako chlap.

15 0
možnosti
Foto

Pane kolego, rád bych viděl, jak byste se v té době zachoval Vy.

4 1
možnosti
ES

Doplňuji: Jděte už do hájem zelenýho že K.Gott podepsal antichartu a A.Babiš byl u STB.nás opravdu nezajímá co bylo před 40 lety. Nás zajímá co ten člověk dělá dnes .

2 3
možnosti
JZ

Je pravda, že zrovna ten Babiš před 40 lety toho napáchal o dost méně než dnes.

2 3
možnosti
JP

Alibismus nejvyššího levelu !! Já si myslím, že ten váš blog-článek je ironický. Jestliže je to tak, tak ano, je to vtipné, jestliže to ale myslíte vážně, tak je to na zvracení.

9 3
možnosti
JT

Takže jste vlastně se sebou úplně spokojená a všechno jste udělal nejlíp, jak jste mohla, "rozložila" jste ZO KSČ kolínského divadla zevnitř, vlastně jste úspěšnější než Reagan a histrie Vám dala za pravdu, když Vás zvolil do stávkového výboru. Ne, nezlobte se, tuhle psychohygienu a byť rafinovanou sebeobhajobu Vám opravdu nezbaštím a trochu mě udivuje, že na ni máte žaldek... K. Gott byl marná sláva v té době veřejná osobnost a od těch se - jao pozůstatek jak vidno již minulých dob - očekává jistá míra mravní integrity. A on selhal. Aby mohl zpívat v Německu. Nízké bylo jak jeho jednání, tak Vaše. Omluvy si nechte pro vnuky, až se Vás budou ptát, co jsi babi dělala za komoušů, nás tady tím prosím nekrmte, my si tu dobu (někteří) ještě velmi dobře pamatujeme a také si pamatujeme, že v KSČ nebyl a hlavně nemusel být každý, byť jeho pohnutky byly machiavelisticky sebeušechtilejší. Moje matka byla v KSČ též a též pracovala v divadle jako dramaturg, ale myslím, že takovýto kýbl pomyjí by zde nikdy nevylila, natož takto suverénně...

35 2
možnosti

"A on selhal. Aby mohl zpívat v Německu." Na to, aby mohl zpívat v Německu, žádný kompromis s komunisty nepotřeboval, mohl tam prostě zůstat. Pokud nějaký kompromis udělal, tak to bylo proto, aby se mohl vrátit a zpívat v Československu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,90
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.