Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Všechno stojí na mlčící většině. Komunisti i divoká privatizace.

6 0
možnosti
JN

Obhájit (neobhajitelné) se dnes pokouší hodně komunistů. Vstoupit do strany zločinců byl zločin, a to se obhájit nedá! Ti ,,lidé" měli na svědomí vraždy, znárodňování (okrádání majitelů), zavírání odpůrců režimu...Opravdu se nestydíte, že jste mezi ně vlezla?

9 3
možnosti

A co třeba členové protektorátní vlády, například Eliáš? Ty také považujete za zločince?

1 1
možnosti
Foto

Jen připomínka: v té době bylo v SSSR (údajně) jen asi 1,5% lidí v KSSS, kdežto u nás asi 15% (v KSČ).

Co se týče tzv. anticharty, tak velká část umělců k tomu přistoupila jako Galileo. Aby mohli z jeviště říkat "A přece se točí". Aspoň za sebe jim to nemám za zlé, protože i v té neblahé době se dalo jít do divadla! A můžu odpřisáhnout, že to "A přece se točí" tam bylo slyšel téměř stále. Tady šlo o něco jiného, než o naivní snahu "rozložit stranu zevnitř". Ale o to, aby se aspoň trochu zachovala naše kulturní tradice.

Zajímavé je, že "antichartisty" dnes nejvíce kritizují ti, co přitom režimu přisluhovali na 150%.

Jen jako ukázku připomínám vystoupení Spirituál Kvartetu v době, kdy probíhal jakýsi proces s Václavem Havlem. Připomněli Havlíčka a to jak se sám dokázal dvakrát obhájit před soudem.

Nebo po jakémsi prohlášení s. Husáka si Jiří Krampol přinesl na jeviště prkénko, hřebíky a kladivo. A začal je tryskově zatloukat. Když měl hotovo, řekl: "V zatloukání jsem druhý v republice".

A aby někdo neměl hloupé připomínky, tak jsem odmítl hrát pro kluby SSM, takže tím pádem divadélko Radio (hrávalo v Radiopaláci) skončilo.

3 0
možnosti

K prvnímu odstavci. Co vím, v SSSR byla komunistická strana elitním klubem. U nás masový. Proto takový rozdíl.

3 0
možnosti
BV

Do... háje zelenýho rozhodně nepůjdu!!

Zejména, když to doporučuje taková prospěchářka, která se zřejmě nestydí pro svůj prospěch kolaborovat s jakýkoliv režimem. Někdo je prostě splachovací. Vám to připadá normální, jen se obávám, že u většiny těch co do strany nevlezli moc pochopení pro svou obhajobu nenajdete.To by se vám to hodilo, kdybysme zapomněli a vaše pokleslé chování vám nepřipomínali.

Do... háje zelenýho jdětě vy a vám podobní!!

21 0
možnosti
JJ

Tam je, prosím, neposílejte! Tam chodím často i já, mám rád ten klid a takto by tam bylo neustále dost plno.

3 0
možnosti
MS

Gott tu funkci mluvčího Anticharty vzal přece taky, aby to nedělal někdo zlý...:-P

4 0
možnosti
TH

Pokud někdo, jako Vy, podal přihlášku do KSČ dobrovolně a věděl, co tu napáchali a páchají, tak nebyl morálně úplně v pořádku. Buď to byl fanatik a nebo prospěchář, což bude zřejmě Váš případ. Jen se neobhajujte, že jste podrývala režim zevnitř. Bylo mnoho takových, kteří skutečně bojovali a komunisti je nezlomili. A pak byli takoví, kteří byli uvězněni, vyhnáni či zavražděni. Toto jste musela vědět, takže raději nekádrujte, co si máme o podpisu Karla Gotta myslet.

15 1
možnosti

Většina lidí chce mít klid. Tudíž nehodlám opovrhovat nikým, kdo vstoupil do strany aby měl klid či těmi, kdo si nechali páteř zlomit (viz Jahelka). Jediní, kdo si zaslouží opovržení jsou ti, kteří lámali páteř ostatním. A je jedno, jestli to byla domovní důvěrnice, policajt a nebo okresní předseda.

5 0
možnosti
MS

Taková byla doba. Někdo si prostě zachoval rovnou páteř a "nevstúpil". Nestalo se mu nic tak hrozného, prostě si jen uzavřel cestu na případnou vedoucí funkci. Byla to ale jen malá daň za to, že se nemusel podílet na nehorázné lži režimu o "bratrské pomoci" spřátelených armád v srpnu 1968.

28 0
možnosti
MB

Karel Gott říká, že má rád historii. A "normalizování" společnosti po roce 1968 je určitě velmi poučným tématem. Do tohoto poznávání dějin by mohl přispět i zpěvák, tak jako to udělalo množství spisovatelů (a nejen jich), kteří se nějak "zapletli" s komunistickým režimem (třeba Ivan Klíma; vůbec edice nakladatelství Academia). Karel Gott by měl určitě k tématu co říct, jak probíhalo "utahování šroubů", okolnosti s dopisem (psal ho Husák, Gott, nebo někdo ze Supraphonu?), vycházení s mocí...; samozřejmě nemusí, ale potom jsou celkem pochopitelné hlasy, které se ptají na tyto ne zrovna příjemné otázky. Zvlášť když zpěvákovi nevadí mluvit o iluminátech a dalších přinejmenším spekulativních záležitostech:-)

4 0
možnosti
Foto

Docela mne Váš "coming out" překvapil. Většinou s Vašimi blogy takzvaně souzním , rád je čtu a tak. Dnes je to tak padesát/padesát.

Proč? 99 % exkomunistů tam vstoupili a) proto , aby stranu rozložili b) aby to nebylo ještě horší c) z mladické nerozvážnosti......

Nesuďme ! Já měl také nůž na krku , ale nějak jsem tomu vstupu unikl různými kličkami a snad i se štěstím. Dokonce jsem ani nebyl pracovně šikanován. To jen tak , na okraj.

Jinak pozdrav pro pana Fuchse.:-)

3 0
možnosti
Foto

Taky jsem byl překvapen článkem paní Fuchsové, kterou čtu stejně jako Vy rád. Znám řadu komunistů, kteří tam vlezli, aby měli klid, aby děti vystudovaly. A jsem rád, když mi to bez obalu sdělí, že se prostě podělali a podepsali přihlášku. Řeči o rozkladu KSČ zevnitř a o "zjemnění" stranické linie jsou mi trochu podezřelé a moc jim nevěřím.

22 1
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,90
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.