Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hlavně si to dobře obhájit.

13 0
možnosti
JJ

Myslíte jako stylisticky, nebo také považujete milou paní bývalou předsedkyni ZO KSČ za oběť komunismu? Možná by mohla i požádat o zařazení do třetího odboje a pobírat nějaký ten odbojářský důchod.

9 0
možnosti
JJ

No, pak tu byla ještě jedna možnost. Vy všichni, kteří jste se "obětovali", byste do té strany nevstoupili a šli dělat něco jiného. Co by se stalo? Kdyby to tak udělali všichni komouši,kteří bojovali proti režimu tím, že se infiltrovali a rozkládali stranu zvnitř? Mimo těch "třiceti až padesáti tisíci" kovaných, kteří tomu třeba i věřili. Jak dlouho by se ten režim asi udržel?

Milá paní, já nemám nic proti tomu, když někdo byl "ve straně", ale jinak se choval slušně. Ale dělat z toho, že jsem šel dělat předsedu partaje aby "to nedostala nějaká Naděžda" mi, s prominutím, přece jen trochu zvedá žaludek.

32 2
možnosti

Režim by se pochopitelně udržel naprosto stejně dlouho, protože to byla externí záležitost kdy toho budou mít dost i Rusku. Ale byl by to režim nesrovnatelně drsnější než tahle soft verze, kterou se podařilo vyjednat a uhájit. Já jsem vděčen těmhle lidem, kteří vytvářeli ostrůvky positivní deviace a ulehčovali život nám občanům třetí kategorie.

0 5
možnosti
Foto

Pravda je, že když lidé dělají to, co moc od nich žádá, rozhostí se klid a mír. Pak společnost nemůže zneklidňovat žádný odboj nebo disent, protože hrstka nespokojených kverulantů už nemá právo mluvit za nikoho jiného než za sebe a lze s nimi snadno zatočit. Volby jsou pak spořádané, jejich výsledky nikoho nepřekvapují, mocní mají klid na moudré vladnutí a deklarovaná pravda je posvátnou pravdou , protože posvěcená nejen posvátnou většinou, ale všemi. Kdyby tohle lidé pochopili , všichni občané Říše by byli v NSDAP a Vůdce by nemusel začít pro nezodpovědné anarchisty budovat koncentrační tábory , Stalin Gulagy a KSČ nemusela naše spoluobčany pronásledovat, zavírat do lágrů a se sebezapřením popravovat.

12 0
možnosti
Foto

Pane Herdo, je třeba ale připomenout, že tlaky na to, aby lidé vstupovali do KSČ ,vycházely i z vědomí podpory (a související moci a sebedůvěry režimu) poskytované i většinou nestraníků, kteří režim při každých volbách podrželi. Tím se budovala atmosféra, v níž kde kdo režimu nějakým způsobem podléhal. Dalo by se tedy říci, že mnozí lidé vstoupili do KSČ i následkem mylné představy nestraníků, že žádný vzdor nemá smysl. Došlo to tak daleko, že si mnozí lidé nepřipouštěli, že svým jednáním ohrožují jiné spoluobčany a umožňují režimu, aby jim ještě více zatopil. Příkladem byla anticharta. Karel Gott musel vědět, proč byl právě on pověřen tím, aby podpořil režim. Tím obdivovaným hlasem. Režim ho použil. Jako zkušený pasák.

4 0
možnosti
PL

P19e83t60r 66L15a45n59g80e98r

14. 7. 2019 19:33

Já vám nevím. Nečtu úplně všechny blogy, takže vaše dnešní sdělení, že jste byla předsedkyní v KSČ je pro mne novinka. Vždycky jsem si z vašich článků dokresloval, že jste byla v disentu.

Neodsuzuji vás, "doba byla taková", ale jsem z toho poněkud rozpačitý. 8-o

11 0
možnosti
PL

P24e75t15r 43L47a94n40g70e49r

14. 7. 2019 19:38

Jinak za váš článek a odvahu dávám samozřejmě karmu.R^

0 1
možnosti
PK

Hluboký úklon KarloviR^R^R^

5 5
možnosti
JH

Kde bychom dnes byli ,nebýt těch statečných a morálně zdatných exkomunistů!:-)

17 0
možnosti
JR

J56a49n 45R94á34ž

14. 7. 2019 18:34

V roce 1989 bylo v KSČ cca 1,7 mil členů. Podle toho, jak lze pozorovat z prohlášení mnoha z nich, tak jich tam bylo min. 1,65mil , kteří tam vstupovali s úmyslem buď tu stranu zevnitř rozložit, nebo otupit hroty represí nebo s úmyslem pomáhat druhým a nikdo z nich tam nebyl kvůli vlastnímu prospěchu.

Za nejférovější odůvodnění členství v KSČ považuji když někdo upřímně řekne: "Vstoupil jsem tam kvůli povýšení nebo zachování vedoucího postavení v práci, aby měli děti větší šanci se dostat na školy a já měl různé jiné výhody".

Omlouvat svoje členství nějakými bohulibými úmysly, či dokonce označit svůj vstup do té nechutné partaje jako projev sebeobětování pro kolektiv, zvláště když byl nomenklaturní kádr - předseda ZO KSČ, jako to dělá paní autorka, mi připadá poněkud trapné. Je lépe o tom mlčet.

25 1
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 30,42
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.