Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějak jsem nepochopila, jakou má souvislost šikana na FB a náhradní babičkovství. Vyhodí ji z přátel? Ví snad, kde bydlí. Spíš to vypadá na nalezení penězovodu a čím víc babiček, tím víc peněz.

Nebylo by lepší stát se profesionální babičkou, třeba za nějakou drobnou úplatu a se smlouvou? Než cpát peníze do nějaké nevděčné socky, která může zavřít dveře ze dne na den. A ona to udělá.

2 0
možnosti
Foto

Nechce se mi tomu ani věřit. I když - jedna z mých spolužaček se z vlastní vůle stala podobnou náhradní babičkou. Ona je už dlouho vdova, její vlastní vnuk již odrostl, a její sousedé v domě jsou jí za její pomoci s výchovou syna vděčni. Chlapec ji mái rád, byli spolu i na dovolené u příbuzných v Krkonoších. Oběma to vyhovuje - chlapec má hodnou babičku a ona se má o koho starat, její rodiče ji věří. Takovou vzájemnou sousedskou výpomoc neodsuzuji, ba naopak, je to velmi. pěkné. (Je ale pravda, paní Fuchsová, že se najdou bohužel ale i takové maminky,jak jste je popsala.) :-/Díky za Váš článek. R^

1 0
možnosti
Foto

J63a39n 11Š78i11k

8. 8. 2019 7:57

To je pravda nebo vymyšlený příběh? Ať tak či tak, manipulace je odporná věc. A sociální sítě jí velmi pomáhají

5 0
možnosti
Foto

Je to to pravda, Jane.:-( A to jsem ještě do blogu nenapsala, že mamči používají k šikaně těchto "babiček", i své děti.:-( Setkala jsem se osobně s jednou "babičkou", která byla na pokraji zhroucení, protože tuhle šikanu prožívala. Musela jsem na ni hodně tvrdě, aby se konečně probrala. Povedlo se. R^ Další případy znám od známých a kamarádek. A bude toho víc a víc - mamči na facebooku objevily "díru na trhu"! Babičky nemají vnoučata, i když mají děti. Tak si radí, jak si pořídit "babičku" tak, aby je to nic nestálo, naopak.;-€

0 0
možnosti

Co na to říct? Každý si k tobě dovolí jen to, co mu dovoliš ty, aby si dovolil. Je mi z těch "babiček" smutno.

7 0
možnosti

Nepochopím to:-(, protože já neumím být náhradník.!! Jsem po svém otci a ironie je můj mateřský jazyk, každá nevlastní dcera s dětátkem by mě ještě ráda vrátila dříve, než bych si stačila vypěstovat zvyk na batolátku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.