Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdykoliv nějaká strana prohraje konflikt, všichni její členové jsou nevinní. I Goering při norimberakém procesu tvrdil, že jen plnil rozkazy. Jste horší než nacisti a měli byste být zakázáni a možná i viset vy chátro rudá.

1 0
možnosti
Foto

no.. z vás mám pocit, že štvaná zvěř...jsou voliči ANO...

nemanipulujte dojímáním, prosím. Nevyhlašujte, že to, že byl někdo komunista bylo alfou omegou revoluce. Dodnes se Havlovi tohle vyčítá. Řada lidí dokázala vyhodnotit, že byl někdo holt jako Vy někde na nějaké pozici a dobře že on, protože byl slušný, mohl něco prosadit, a lidem i jako komouš pěšák pomáhal a zastal se. A nebyl pak v procesu čarodějnic. Vždycky fakt ne... Lidi si ho kolikrát prosadili dál...protože mraky věcí znal a byl svým způsobem dobrý...nějak...Nepodcěňovala bych lidi té doby uplně, horlivý debil, co neměl demokracii pod kůží se i jako nikdynekomunista odrovnal někde sám. Ŕekněme narovinu,že řada lidí kňourá, že přišla o jistotu a i své funkce, ale nic moc rozhledu neměli, a že řada lidí je poněkud hloupá i dneska , prostě důvěřivá a hloupá. Tím neříkám, že zgruntu špatní...holt voliči Babiše.

Což se zastat těch, co byli označeni za estébáky?...to je mi s prominutím víc líto, než že někdo potřebuje dodnes vůdce. Co ho bude vodit za ruku , aby ho v závěru oškubal a ještě byl za anděla, no ale lidi ho volí...Co jsme měli dělat a koho volit, tak tohle na mě fakt neplatí...bohužel...

2 0
možnosti

Co znám voliče ANO, jsou to samí kovaní antikomunisté. Má autorka ještě jiný podklad pro svá tvrzení než dojmy?

1 1
možnosti
Foto

8-o8-o

Mé zkušenosti nejsou tohoto druhu.

5 0
možnosti

Oblibu MZ s AB, chápu i jako projev alibismu, pro část voličů. "Taky byli v KSČ, dokonce STB" ! Stydět se tedy nemusíme, hle kluci to dotáhli vysoko. Jistě, k tomu zklamání z ODS, rozkrádaček. Já jsem ovšem přesvědčen, že zde se vyformovaly dvě další party. Pověstná Hradní, tyjící z Miloše, který jim zajišťuje beztrestnost ...

AB, jako typický Kmotr 90 let. Zcivilizoval se - zlegalizoval. Opět imunita a reklamy jeho úsilí. Žel, tuto Vládu považuji za jednu z nejhorších ! Ruší reformy a reálné výsledky má velice slabé. Příznivé roky - jsou opět prokonzumovávány. Příznivcům to nevadí - žijí teď a skutečně je lépe. Vláda na to nemá vliv - konjuktura. EU zřejmě již potvrzuje to očekávané = Střet zájmů. Oligarcha tyje dále a v podstatě své voliče okrádá. Jeho daně nekončí ve Státním rozpočtu. Tedy lavíruje, lže a chrání obraz svůj. Je otázka, jak mu to dlouho vydrží. Zvláštní situace, asi opět vše prominuto. Příznivci - "Zřejmě krade rovněž, nicméně tak nějak lépe a odborněji". I zajímavé :-)

5 0
možnosti

Ještě dovolte osobní poznámku přímo k Vám. Oceňuji Vaši otevřenost, skutečně. Já jsem z blbé rodiny - Nicméně tehdejší mladé se šeříky chápu. Bylo po válce. Romantika myšlenek socialismu byla uťata 1968 - Pak již prosté držení se moci a výhod. Mj., zde i MZ čekal na své dostudování a rodiče AB nachystali synkovi budoucnost. Můj otec byl sundán z vedoucovských pozic - Sžíval se s dělnickou třídou. Následně, jako odborník přežil a dokonce za fabriku pojezdil - kontrakty, kus západní Evropy - S StB jako dozorem. Podal důkaz, že je možné zůstat svým ! Nic Vám nevytýkám, naopak, oceňuji - Se svou minulostí se každý musí vyrovnat sám. Zeman s Babišem jsou alternativou = říkají, že člověk nemusí !:-)

2 0
možnosti
Foto

Jeden známý mi koncem listopadu řekl: "Kdybych u nás nebyl předsedou partaje, tak bych teď dělal mluvčího OF. Dost dobrý, co?

1 0
možnosti
Foto

Irenko , jsem dnes v rozpacích nad Vaším blogem. Podotýkám , že ve valné většině s Vámi souhlasím a nikdy neopomenu pozdravit pana Fuchse:-). Ále dnes... dnes ne. Věkově jsme na tom stejně , rozum brali v tutéž dobu. Nedovedu si představit , že po roce 68 - rokem naší maturity a současně rokem okupačním - někdo rozumný a čestný vstupuje do KSČ.

S určitým nevelkým porozuměním a s výhradami připouštím vstup do státostrany v době Pražského jara , v době emocí , mládí a malin nezralých. Po nástupu normalizace ovšem bylo dle mne nezbytné "omyl" napravit a stranu opustit. Ovšem vydržet tam celých 20 let.....

Ano , jsou omluvy ... nutnost pro kariéru , později děti a studium....... Kecy v kleci. Já od roku 75 žiji v RUDÉ Ostravě , služebně jsem jako nestraník jezdil do zahraničí , děti vystudovali...

Nikoho nezatracuji z té šedé masy exkomunistů - jenom prosím - Pst !

4 0
možnosti

No myslím, že to tak není, jak píšete, výtahem k moci byla nespokojenost lidí. AB a ANO nepředstavuje žádný nový politický pilíř systému. Jde o alternativu, která v sobě zahrnuje zastupování lidí, kteří byli naprosto znechuceni a nespokojení s vedením státu ze strany polistopadových stran a to bez ohledu na bývalou stranickou legitimaci, nebo polistopadové sympatie k ODS ,KDU CSSD atd. A toto znechucení až odpor vůči představitelům a stranám polistopadového režimu promítli voliči do věcné podpory tohoto hnutí, této politické konkurence..

8 0
možnosti

Souhlasím s Vámi. Současné výpotky z pera ODS a ostatních stran jen signalizují, že ANO bude i nadále přijatelnější alternativou. Není to - jak výstižně píšete - pilíř systému, je to nejmenší zlo.

2 1
možnosti
Foto

Váš článek mi připadá jako vlastní apologeze Vašeho členství v KSČ. Je třeba si přiznat jistá fakta, která uvádí níže pan Burian. A z těch, co hlavu nesklonili, nedělat s odpuštěním hajzly.

8 0
možnosti

Váš blog se na oko tváří, že řadoví komunisté byli taková ta klidná většina, spojovací výplň mezi těmi komunistickými papaláši nahoře, kteří ne všechno dělali dobře, a mezi rozjívenci na druhé straně spektra, kteří byli buď povaleči, egoističtí vejskočci anebo hamižní šíbři všedního života, a kteří to tu zase podělali po změně režimu.

Opak je však pravdou. Vy řadoví členové KSČ jste byli právě těmi bezskrupulózními alibisty a zbabělci, kteří by pro svou malou domů klidně odepsali přátele, známé a kdekoho čestnějšího a morálnějšího než jste sami.

V době normalizace už každý soudný člověk musel moc dobře vědět, že rudý režim je prolhaný, zločinný a totalitní. Že pokřivuje a vysává lidi, demagogicky otročí děti. A přesto jste ho svým členstvím zaštítili a podrželi. To vašim jménem se zde páchalo bezpráví a křivdy. A s vašim plným vědomím.

A uděláte to klidně znova, pro kohokoliv a pro cokoliv.

Napište mi tři rozdíly, kterými se Babiš odlišuje od těch kmotrů, oligarchů, lhářů a šíbrů let devadesátých, které s gustem kritizujete. Anebo víte co, napište jeden. A k tomu mu připočtěte členství ve zločinné organizaci a konfidenství s StB pro které je evidován.

11 4
možnosti
Foto

Víte, lidi mají tendence dávat více šancí, proto více šancí dostaly ODS i ČSSD, třebaže jejich představitelé kradli, podváděli, lhali, slibovali nesplnitelné, pohrdali lidmi...tak více šancí dostane i Babiš.

1 2
možnosti

Citujete Jiřího Hanáka a tvrdíte, že je to všeříkající, proto bych k vám měl otázku: Jestliže české politické strany ztratily důvěryhodnost, čím si důvěryhodnost získal A. Babiš a čím si ji udržuje? Pro mě třeba je stejně "důvěryhodný" jako kmotři ODS.

7 0
možnosti
Foto

Ano jistě, dospěli jsme do stádia, kdy je hodně občanům jedno, kdo čí koho je kmotr.

1 0
možnosti
  • Počet článků 746
  • Celková karma 30,01
  • Průměrná čtenost 2346x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.