Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J93o96s61e85f 35V94o62g43l

31. 7. 2023 8:59

"Smíšená manželství se staví na piedestal nedotknutelností, ba přímo posvátnosti! Proboha, proč?!"

Zdroj: https://fuchsova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=804643

Paní Fuchsová, proboha, začněte přemýšlet, smíšená manželství.? Plete pojmy, smíšená mohou být pouze kulturně či národnostně ale pořád jsou to manželství muže a ženy.

Pokud to byla ironie či náhlý úlet tak dobré. Také střeček, mějte se

15 1
možnosti
JV

J81o72s85e26f 28V83o89g34l

31. 7. 2023 12:51

Oprava, také stařeček, to bylo tím adrenalinem!

0 0
možnosti
Foto

J10a39n 65Š24i57k

31. 7. 2023 7:48

Mnoho bodů nezískáte. Za mě karma! S tím pokrytectvím to je vidět každý den a hlavně u těch, co dávají všem najevo jak oni ví. Hezký den

7 10
možnosti
MR

Na tomhle problému je naprosto super, že se to zaseklo na názvu. Já bych řekl, že důležitější budou stejný práva a povinnosti toho svazku, ale jde o název a to jak u skupiny pro, tak u skupiny proti. Já jsem ženatý už 25 let. Ten obřad co jsem podstoupil a název svazku v kterém žiju je mně naprosto volný. Používám ho tak 1-2 do roka při vyplňování nějakého formuláře. To že tento název bude používat další skupina lidí je mně naprosto jedno, protože ničím to neohrozí můj vztah s mojí manželkou. Takže odpor proti názvu nechápu. Na druhou stranu nechápu proč druhá strana chce mermomocí stejný název když ve společnosti je zřejmý odpor proti tomuto kroku. Proč nevyužit této skvělé příležitosti a vymyslet si nové vlastní pojmenování. Jen málo z nás má tak skvělou možnost něco pojmenovat. A ještě jedna myšlenka když tedy vadí název manželství nabízí se zajímavá otázka bude vadit i rozvod, protože rozvádí se také jen manželství. Ovšem to zatím nikdo neřeší.

4 0
možnosti
Foto

Nezbývá než navrhnout nové názvy - Manmanství, ženželství.

6 2
možnosti
Foto

V27í47t 22J13a36n38š83a

30. 7. 2023 22:46

Cituji:,,Jakým právem dochází ve sněmovně k diskriminaci občanů?" K žádné diskriminaci nedochází. Je to (záměrná?) záměna pojmů. Jedna věc je podpora a zcela odlišná věc je diskriminace. Je zcela v pořádku, když společnost podporuje heterosexuální svazky. Důvod je docela banální, ale zdá se, že je ho třeba občas někomu připomenout. Jen muž a žena spolu mohou mít dítě. Nebo ještě jinak, muž a muž nemohou zplodit dítě, stejně tak ani žena s ženou nezplodí dítě. Jen proto příroda, evoluce, ale také společnost podporuje trvalé soužití muže a ženy. V naší zemi nikdo systematicky, oficiálně neutlačuje, nediskriminuje páry stejného pohlaví. Jen přišla doba, kdy levicově-progresivní, zamindrákovaní lidé vykřikují o něco hlasitěji. No a protože jsme hetero většina, shovívavě vysvětlujeme a čekáme, až se doba zase trochu uklidní. (jsem si jist, že i autorka vznikla jen z heterosexuálního svazku. A to ji obec neznám) :-)

28 2
možnosti
JK

Stejnopohlavní manželství podporuje 58% obyvatel naší země. Adoptovat děti partnera či partnerky by mělo být možné podle tří čtvrtin respondentů, osvojení dětí z institucionální péče pak chce umožnit 63 procent lidí[1]. Takže, pane Janšo, ten z nás dvou, kdo je tady součástí menšiny, jste vy.

Ale nebojte, nikdo vás oficiálně utlačovat ani nediskriminovat nebude, po přijetí stejnopohlavního manželství budou mít heterosexuální manželství úplně stejná práva, jako ty homosexuální.

1] https://denikn.cz/1176071/pruzkum-podpora-manzelstvi-pro-vsechny-i-adopci-stejnopohlavnimi-pary-je-v-cesku-na-historickem-maximu/

3 17
možnosti
MS

Ať si žije kdo chce s kým chce kde chce jak chce a nazve to taky jak chce, ovšem s jedinou výjimkou: nejde o manželství. Neměňte nám význam slov a nezavádějte tak zmatení jazyka téměř babylonské. Stokrát můžete směsi červené a červené nebo modré a modré říkat fialová, ale pořád to fialová nebude. Šroubem a šroubem nebo maticí a maticí taky spojíte leda starou belu, i kdybyste se postavili na hlavu a ušima přitom signalizovali, že je to šroubový spoj. Není. Šroubový spoj je pouze šroub a matice. Zrovna tak manželství tvoří dvojice muž a žena a ne muž a muž nebo žena a žena. Takovéto zacházení s českým jazykem je prostě ohavné ...

41 3
možnosti
JK

Vlastností manželství a důvodem, proč bylo posvátné, je, že bylo nezrušitelné, leda smrtí (co Bůh spojil, člověk nerozpojí). Taktéž v manželství zplození dětí byla povinnost a v žádném případě volba. V těch dvou věcech spočívala podstata manželství, vlastní význam toho slova. Od té doby, co můžete střídat manžely/ky jako fusekle (a taky se 50% párů rozvede) a uzavřít ho s dohodou na bezdětnosti, se tomu říká manželství už jenom ze setrvačnosti, prostě se to slovo dál používá v zákonech, přičemž stejná práva na děti mají i nesezdaní rodiče, takže podstata manželství se zredukovala čistě na prachy, na majetkové záležitosti - jak povznášející!

6 18
možnosti
JM

J84a48n 50M90a97r97e45k

30. 7. 2023 22:39

A stejnopohlavní dělají dobrotu? (Odpověd' na nadpis.)

19 0
možnosti
PC

To se právě ještě neví, rozumíte?

1 8
možnosti
  • Počet článků 748
  • Celková karma 30,09
  • Průměrná čtenost 2339x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.